FC Midtjylland mod defensiv rekord: Vi stoler på hinanden

De danske mestre har en betondefensiv, der er på vej mod imponerende rekord

'Ulvene' er på vej mod vild defensiv rekord. (Foto: Anita Graversen)
'Ulvene' er på vej mod vild defensiv rekord. (Foto: Anita Graversen)

Kun tre gange i 11 kampe har FC Midtjylland lukket mål ind, og selv om det virker urealistisk, at klubben kan holde stimen og blot lukke ni mål ind i 11 kampe, er FCM på vej mod en imponerende rekord.

Tre gange tidligere er det sket, at et hold blot har lukket 22 mål ind på en sæson - FCK gjorde det i sidste sæson - og allerede nu ligner FC Midtjylland en klub, der ved sæsonens afslutning tager rekorden. Men hvorfor er klubben så gode til at forsvare egen kasse?

- Vi er sindssygt gode til at stole på hinanden. Vi ved, hvor vi har hinanden, og vi dækker ind for hinanden. Det betyder ikke det store, at de andre har bolden, for vi er trygge, og vores forsvarsspil bliver ikke nervøst, fordi der er tillid til sidemanden, siger André Rømer til tipsbladet.dk.

Rømer har selv spillet en del på backen denne sæson og har leveret så gode præstationer, at han selv har en stor indflydelse på den stærke defensiv. Hvad der gør det endnu mere imponerende er, at cheftræner Jess Thorup har roteret en del i Superligaen, og derfor har der løbende været udskiftninger i bagkæden. Noget, der dog ikke har influeret på spillet.

- Det er igen noget af det, jeg sagde før. Hvis man kender hinandens opgaver, er det også nemmere at stole på. Det starter fra angriberen og hele vejen ned, og det har været sådan, ligegyldigt hvem der er kommet ind og har taget over, siger André Rømer.

- Kan man kalde det mesterskabsform?

- Ja, det kan man måske godt. Hvis vi bliver ved med at lukke cirka 0,2 mål ind pr. kamp, så bør vi jo blive mestre. Men jeg vil også være ærlig og sige, at jeg tvivler på, vi kan holde det snit i hele sæsonen.

Men holder i det snit, lukker I ni mål ind i sæsonen. Rekorden for færrest mål imod er 22 på en sæson. Er det et mål for jer?

- Jeg læste faktisk tidligere i dag, at rekorden er 22, men det er ikke noget, jeg har skænket mange tanker. Måske er det noget, jeg kommer til at tænke over senere på sæsonen. Det ville da være en fin milepæl at nå, men for os handler det lige nu om at vinde kampe, og så skal vi længere hen, før jeg tænker på, om rekorden er inden for rækkevidde. Det gælder om at vinde kampe, og spiller vi resten af kampene 0-0, er det svært at glæde sig over sådan en rekord.

André Rømer og FC Midtjylland kan slappe lidt af, fordi der er landskampspause nu. Klubben skal dog i aktion igen den 16. oktober, hvor Randers FC gæster Herning og MCH Arena.

2 kommentarer
Vis kommentarer