FC Midtjylland scorer kassen på nyt spillersalg

10 millioner kroner ryger lige ned i FC Midtjyllands klubkasse som følge af et stort salg af en af klubbens tidligere spillere

Kristoffer Olsson i kamp for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
Kristoffer Olsson i kamp for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup

FC Midtjylland har de seneste år været forrygende til at sælge spillere dyrt. Nu står man til at indkassere store penge på en af klubbens tidligere spillere.

Aftonbladet kan nemlig afsløre, at den svenske midtbanespiller Kristoffer Olsson med FCM-fortid skifter fra AIK til en russisk klub for 4,5 millioner euro - det vil sige 33,6 millioner kroner.

- Som sædvanlig kommenterer vi ikke ting og sager, som endnu ikke er officielt. Fra tidligere har vi fået bekræftet, at der er interesse for Kristoffer, men hvad det er for interesse, og hvad det bliver til, det får vi at se i fremtiden, siger AIK-sportschef Björn Wesström.

Da FC Midtjylland ifølge Ekstra Bladets oplysninger har en videresalgsklausul på spilleren på 30 procent (af den overskydende sum i forhold til købsprisen, da AIK hentede ham, red.), så vil salget indbringe ulvene et beløb på ca. otte millioner kroner. Fine penge for en spiller, som man i februar 2017 solgte til AIK for bare en million mindre.

Alt i alt er der altså blevet indkasseret 15 mio. kroner på Heden. Og det for en spiller, der aldrig blev det helt store hit i FC Midtjylland.

- Han har haft svært ved at tilkæmpe sig fast spilletid i FC Midtjylland det seneste halve år og trænger til luftforandring. Derfor er vi glade for, at vi kan hjælpe ham hjem til Sverige, hvor han forhåbentlig kan tage næste skridt i sin udvikling, sagde FCM-boss Claus Steinlein dengang til klubbens hjemmeside.

Han ville dengang ikke bekræfte, hvor mange millioner man indkasserede fra AIK, men han slog dog fast, at man indkasserede flere penge, end man samtidig brugte på at hente Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende i SønderjyskE.

Artiklen fortsætter under billederne

Kristoffer Olsson i kamp for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
Kristoffer Olsson i kamp for FC Midtjylland. Foto: Claus Bonnerup
 

Kristoffer Olsson i kamp for AIK mod FCN i sommerens Europa LEague. Foto: Ritzau Scanpix
Kristoffer Olsson i kamp for AIK mod FCN i sommerens Europa LEague. Foto: Ritzau Scanpix
 

Samlet blev det til 50 kampe og to mål for Olsson i FC Midtjylland fra 2014 til 2017, men det kunne være blevet til langt flere, hvis ikke han var raget uklar med cheftræner Jess Thorup.

- Hvis man ikke kender baggrunden, eksempelvis hvordan jeg havde det i Danmark, skal man passe på med at dømme. Der skiftede træneren mig konsekvent ud efter 60 minutter, uanset præstationen, og siden bænkede han mig, sagde Olsson i maj 2017 til det svenske magasin Offside.

- Da jeg fik chancen fra start igen, afgjorde jeg kampen mod OB (i ugen før AGF-opgøret, hvor Olsson blev skiftet ind, red.), men kampen efter valgte han at skifte mig ud næsten med det samme. Jeg var så forbandet sur. Det føltes, som om han pissede på mig, sagde Olsson.

I den forgangne sæson har flere svenske journalister hyldet ham som Allsvenskans bedste spiller, og taktikken i AIK har tydeligt passet ham bedre end i FC Midtjylland, hvilket han også tidligere har fortalt.

- Det var bare fuld fart frem og ikke så meget taktik. Men i AIK har cheftræner Rikard (Norling, red.) meget at sige taktisk. Han vil have, at vi skal tænke meget. I Midtjylland var det flere lange bolde og hurtige angreb, sagde Olsson tidligere på året til Norrköpings Tidningar.

Det vides endnu ikke, hvad det er for en russisk klub, der køber Kristoffer Olsson.

Se også: Slog ikke til i FC Midtjylland: Nu hyldes han som ligaens bedste

Se også: Tidligere FCM-spiller: Det føltes, som om Thorup pissede på mig

Se også: Jubler efter FCM-handel: Sådan en handel har altid været umulig

FCK's Robert Skov har været forrygende i efteråret og stjålet hovedrollen i både sin klub og i ligaen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Det store awardshow: Superligaens bedste - og værste

Kasper Hjulmand skal bruge juleferien til at tænke over fremtiden. Skal han forlænge med FC Nordsjælland eller forlade Farum-klubben? Flere vil gerne have fingrene i den dygtige træner. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Den store trænerkarussel: Han er jaget vildt!

Talentfulde Mads Roerslev (tv) vurderer, han har for langt til førsteholdet i FCK. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Zornigers snedige plan

42 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere