FC Midtjylland straffet for ulovligt talent-fiskeri

Klassens frække dreng lidt for fræk: Midtjyderne har fået en bøde på 50.000 kr. for at henvende sig til Silkeborgs dengang kun 14-årige Jeppe Okkels

FC Midtjylland henvendte sig ulovligt til en kun 14-årig Silkeborg-spiller. Det koster nu klubben en bøde på 50.000 kr. (Foto: Claus Bonnerup)
FC Midtjylland henvendte sig ulovligt til en kun 14-årig Silkeborg-spiller. Det koster nu klubben en bøde på 50.000 kr. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

FC Midtjylland er kendt som klassens frække dreng, og på Heden har man altid været stolt over betegnelsen og set det som ros.

Men den frække dreng har været lidt for fræk over for en af klassekammeraterne i Superligaen, og det koster nu et rap over fingrene og en klækkelig bøde.

I Silkeborg løber der et 15-årigt talent rundt ved navn Jeppe Okkels. Ham ville FC Midtjylland gerne have fingre i sidste år og henvendte sig derfor til den dengang 14-årige spiller.

FCM-juvel: Alle vil have mere i løn

Der var bare et problem. FC Midtjylland informerede ikke Silkeborg om sin interesse.

Superliga-klubberne har en intern brancheaftale, der forbyder klubberne at henvende sig til hinandens spillere uden om klubben, så længe de er under 15 år og dermed ikke er på kontrakt.

Den regel glemte klassens frække dreng for en stund, og det koster nu en bøde på 50.000 kr.

Silkeborg klagede nemlig over den ulovlige henvendelse, og blandt de øvrige klubber i Superligaen har der været et flertal for at idømme FC Midtjylland en bøde på 50.000 kr. for forseelsen.

- Det er et internt anliggende mellem to Superliga-klubber, så jeg har ingen kommentarer til sagen, siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet.

FCM afviser anklager: Unge afrikanere tjener mere end danskerne

Heller ikke hos den midtjyske konkurrent er talelysten stor. Men Silkeborg-direktør Kent Madsen bekræfter dog Ekstra Bladets oplysninger.

- Det er et forhold klubberne imellem. Det er ude af verden nu, så jeg har ikke nogen kommentarer til det, siger han.

FC Midtjylland har accepteret bøden for den ulovlige henvendelse, som i øvrigt ikke kastede andet af sig end problemer.

Silkeborg valgte nemlig på Jeppe Okkels 15. års fødselsdag, den 27. juli 2014, at give offensiv-talentet en kontrakt i fødselsdagsgave og har dermed sikret sig fred for glubske ulve.

Okkels har siden kontraktunderskrivelsen med Silkeborg optrådt syv gange for U16-landsholdet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+