FC Midtjylland vil låne gigantisk millionbeløb

Efter det seneste store underskud skal FC Midtjylland låne 25 millioner kroner af Matthew Benham. Klubben ønsker tilmed at forlade børsen

Det går godt for FC Midtjylland rent sportsligt, men finansielt er der ikke plus på bundlinjen. (Foto: Claus Bonnerup)
Det går godt for FC Midtjylland rent sportsligt, men finansielt er der ikke plus på bundlinjen. (Foto: Claus Bonnerup)

Fodboldklubben FC Midtjylland har stor succes i Superligaen, men klubben har noget sværere ved at få sorte tal på bundlinjen.

Klubben meddeler fredag i en fondsbørsmeddelelse, at bestyrelsen har indstillet til, at FCM optager et lån på 25 millioner kroner af klubbens majoritetsaktionær, Matthew Benham.

- Lånet optages til almindelige selskabsmæssige formål i koncernen samt med det formål at styrke Selskabets kapitalberedskab, lyder det i meddelelsen.

FC Midtjylland bløder i nyt halvårsregnskab

Forslaget skal vedtages på FCM Holding A/S' ekstraordinære generalforsamling den 27. marts. Ved samme lejlighed skal aktionærerne desuden tage stilling til, om selskabet bag FC Midtjylland skal forlade børsen. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

- Det koster både penge og kræfter at være en børsnoteret virksomhed, og for vores vedkommende er omkostningerne uforholdsmæssigt store i forhold til de fordele, vi har ved at være noteret på GXG Markets, siger Rasmus Ankersen.

- En afnotering vil give virksomheden mulighed for at allokere flere penge til at opnå de langsigtede planer og strategier for FC Midtjylland og FCM Håndbold. Vi vil hellere bruge penge på at udvikle forretningen end at være noteret på børsen, uddyber Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland giver ballademagere lang karantæne

FC Midtjylland offentliggjorde for nylig et halvårsårsregnskab med et minus på 29,3 millioner kroner, og for hele indeværende regnskabsår forventer FCM et underskud på 35-40 millioner kroner.

Holdet fører Superligaen med 43 point for 18 kampe og har aktuelt otte point ned til FC København på andenpladsen, mens Randers FC er nummer tre, yderligere et point efter.

Sportsligt går det fremragende for FC Midtjylland, der tog hul på foråret med sæsonens 10. hjemmebane-sejr i træk:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.