FCK-brag lurer forude: - Vi viser vild styrke!

FCM står godt rustet til topbraget mod FCK, der har et tættere program end midtjyderne - men også en dyrere trup

Brian Priske mener, at FCK-truppen skal kunne håndtere det tætte kampprogram. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Brian Priske mener, at FCK-truppen skal kunne håndtere det tætte kampprogram. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AALBORG (Ekstra Bladet): FC Midtjylland gør, hvad de kan for at holde foden på struben af FCK.

Tre point i Aalborg efter en solid defensiv indsats og en offensiv, hvor der er fremgang at spore. Det er svært at være negativ i Herning/Ikast, selv om det ikke ligefrem er er sprudlende på den sidste tredjedel.

- Vi kan vel ikke rigtig stå meget bedre til FCK-kampen. Jeg synes, vi viser opadgående form, men FCK har også vist fremgang, så det bliver et fedt topopgør, lød det fra kampens bedste spiller, Erik Sviatchenko.

Hvad betyder det for dig/jer, at Dame N’Doye er tilbage for FCK?

- Jeg havde da gerne set, at han havde taget en uge eller to mere på sofaen for at pleje sit knæ… Ej, jeg spillede mod ham som 18-årig, og det er bare fedt, at stå her igen ti år senere og skal op mod ham på ny.

- Han er en klasseangriber, og det er altid sjovt at møde de bedste. Det må man sige, at han er. I hvert fald i Superligaen, sagde Erik Sviatchenko.

Erik Sviatchenko når højest igen-igen mod AaB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Sviatchenko når højest igen-igen mod AaB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

Det var også svært at finde panderynker hos Brian Priske, der ser frem til endnu en styrkeduel mod FCK.

- Jeg synes, vi viser en vild styrke i denne periode. Selv om spillet måske ikke flyder 100 procent, så bliver vi ved med at trække sejrene. Der var fremgang i offensiven mod AaB, hvor vi kombinerer bedre og hurtigere og faktisk får skabt flere fine chancer efter godt opspil, sagde Priske, der dog erkendte, at offensiven stadig er akilleshælen.

- Det er vi pinligt bevidste om. Det er her, vi virkelig skal arbejde på at forbedre os. Men jeg har ikke en finger at sætte på arbejdsindsatsen fra nogen.

Nu du siger arbejdsindsats. Hvor stor en fordel er det for jer, at FCK skal spille mod Kiev på torsdag?

- Pas. Det er det evige spørgsmål dette efterår, hvor vi har spillet os selv ud af to turneringer.

- Jeg har ikke tallene, men det er ganske givet en fysiologisk fordel for os, at de skal i kamp torsdag, mens vi kan sidde og se dem i fjernsynet derhjemme. Men FCK har så dyr en trup, at de skal være gearet til det tætte program.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil Den store midtvejsstatus: Sådan står FC Midtjylland

Frank Onyeka blev matchvinder for FCM, der bare kværner videre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Superligaen Pres på FCK: FCM kværner videre

Mikael Anderson satte gang i FCM, efter han ellers har haft en sløj uge. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix FC Midtjylland FCM-helt indlagt: - Vidste ikke hvad der var galt

71 kommentarer
Vis kommentarer