FCM-boss efter Ståles stikpille: Guldet er ikke hjemme

FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen afviser, at man allerede taler om guld i Herning

Rasmus Ankersen mener fortsat, at FC Midtjylland har lang vej, før guldet er hjemme. (Foto: Ida Munch)
Rasmus Ankersen mener fortsat, at FC Midtjylland har lang vej, før guldet er hjemme. (Foto: Ida Munch)

FCM har indledt foråret og guldjagten med syv point i de første tre kampe. Afstanden til FCK er blevet øget med et point til ni point.

Efter FCKs nederlag til OB forrige weekend talte Ståle Solbakken endda om, at det var 99,1 procent sikkert, at guldet var væk. Det var en skjult stikpille til FC Midtjyllands høje prioritering af statistikker i deres nye organisation.

Se også: Krigeren 'Duncan' hader bænken

Mange eksperter og fodboldiagttagere har også allerede kaldt det urealistisk, at FCM med deres nuværende trup smider det forspring. Men i FC Midtjylland er man altså ikke i gang med at åbne champagnepropper.

- Guldet er selvfølgelig ikke hjemme endnu. Der er masser af point tilbage at spille om. Det eneste, vi skal fokusere på, er, hvordan vi forbedrer os fra kamp til kamp og forhåbentlig kan blive ved med at udbygge vores forspring. Det er i hvert fald vores ambition, siger FCMs bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

I transfervinduet i januar forstærkede FCM truppen med at hente den rutinerede svenske målmand Johan Dahlin samt Superligatopscorer Martin Pusic i Esbjerg. Det har givet skærpet konkurrence i angrebet, hvor Morten Duncan Rasmussen greb sin chance i søndags med to scoringer i sejren over Esbjerg.

Se også: Chok i FCM: Uden stjernen i seks uger

Rasmus Ankersen er også tilfreds med, hvordan tilgangen har styrket truppen.

- Det er for tidligt at vurdere effekten af transfervinduet, men jeg synes, at der er stærke indikationer på, at både Johan Dahlin og Martin Pusic har givet os det løft, vi forventede. Der er blevet hårdere kamp om pladserne, og det er udelukkende med til at gøre vores spillere skarpere på alle fronter, vurderer FCM-bossen.

Som Ekstra Bladet kunne beskrive, da transfervinduet lukkede 2. februar, så var FCMs nigerianske profil Sylvester Igboun langt fra tilfreds med beslutningen om at afvise et bud fra Kina.

Et bud der havde sikret Igboun en lønpakke, der kunne finansiere ham resten af livet. Der var dårlig stemning i en periode mellem parterne, men både fra trænerfronten og ledelsen har man været effektive med at samle offensiv-spilleren op igen.

Se også: Riddersholm: Ståle er uinteressant

Han har også leveret varen i de første tre forårskampe.

FCM-boss Rasmus Ankersen forklarer også, at Kina-buddet er lagt bag alle parter.

- Det var en svær situation for alle, da tilbuddet fra Kina kom i de sidste timer af vinduet, men luften er renset igen, og Sylvester er kommet videre på en måde, der virkelig har imponeret os alle. Lige nu fokuserer han bare på at gøre det så godt som muligt for holdet, og når forårssæsonen er slut, har vi aftalt, at vi kigger på det hele igen. Men det ligger selvfølgelig i luften, at hvis det rigtige tilbud kommer igen, og Sylvester gerne vil afsted, så skal han have lov til det.

Rasmus Ankersen afviser dog spekulationer om, at Igboun har fået en ny kontrakt som en slags belønning for, at han ikke lavede mere ballade efter afvisning af Kina-bud.

Igboun må blive og kæmpe for guld for FC Midtjylland (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC Midtjylland - 5. feb. 2015 - kl. 13:42 TV: FCM-juvel taler ud om transferballade

15 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere