FCM-boss: Klubben er mere end Glen

FC Midtjyllands bestyrelsesformand Rasmus Ankersen vil ikke haste en ny træneransættelse igennem

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

Det var en regulær bombe i dansk fodbold, at guldtræneren Glen Riddersholm torsdag aften stopper med øjeblikkelig virkning i FC Midtjylland.

Riddersholm sagde onsdag morgen op i FCM med et halvt års opsigelse, men torsdag besluttede bestyrelsen, at det ikke var foreneligt med klubbens ønsker, og man stoppede samarbejdet straks.

Mestertrænerens motiv var ifølge ham selv, at han ikke følte, han kunne stå inde for den måde, som klubben blev drevet på.

Ekstra Bladet fangede torsdag aften bestyrelsesformand Rasmus Ankersen som sammen med klubejer Matthew Benham nok må se det som en kritik rettet mod dem. Men det er ikke detaljer, som Ankersen ønsker at komme ind på.

FCM-bombe: Glen Riddersholm stopper i klubben

- Vi vil ikke kommentere interne anliggender. Der var ting på den måde, som klubben blev drevet på, som Glen ikke kunne stå inde for. Det var hans valg, og så valgte vi at sige, at så stopper vi nu, siger Rasmus Ankersen.

Han erkender, at timingen er skidt tre uger før klubbens første Champions League-kvalifikationskampe, også selv om modstanderne bliver enten fra Gibraltar eller Andorra.

- At stå så kort tid før en Champions League-kvalifikation uden cheftræner er naturligvis ikke optimalt. Men teamet omkring holdet er stærkt, og vi er helt trygge med, at Brian Priske og Lars Friis kan klare opgaven den kommende tid. FCM har et fundament, som også skal kunne klare sig uden Glen Riddersholm, forklarer Ankersen.

Nu venter der ham og resten af FCM-ledelsen et stort arbejde i at finde den nye cheftræner. Og mange vil mene på ekstremt kort tid. Men Ankersen og ledelsen vil ikke lade sig stresse.

- Ligesom vi altid arbejder med en liste over potentielle spillere, hvis vi sælger nogen, så har vi også en liste med dygtige træneremner, som vi hele tiden opdaterer. Nu vil vi så tage en snak med nogle af de interessante emner på listen, og så køre en proces med det.

- Men vi kommer ikke til at tage nogle forhastede beslutninger eller noget. Det er ingen tjent med. Vi kigger stadig langsigtet og ser, hvilken profil der kan udvikle FC Midtjylland på den længere bane, siger Rasmus Ankersen.

Se interviewet med bestyrelsesformanden efter guldet blev sikret i Slagelse

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+