FCM driller FCK: - Vi er vant til at vinde

Claus Steinlein ser tilbage på et fantastisk 2018 for FC Midtjylland og satser på, at ulvene kan vippe FCK af i guldkampen i det nye år

Claus Steinlein mener, at FCM har et overtag på FCK, fordi man er vant til at vinde. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Claus Steinlein mener, at FCM har et overtag på FCK, fordi man er vant til at vinde. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland løb med mesterskabet i sidste sæson, og hvis man isolerer 2018, kan ulvene også kalde sig det bedste hold i dansk fodbold målt på point. Aktuelt overvintrer FCM som nummer to i Superligaen med tre point op til duksene fra FC København.

Det er blot et lille udpluk af et på alle måder gyldent kalenderår for FC Midtjylland, og alt tyder på, at der venter en ny guldkamp i det kommende år med FC København som modstander i det modsatte ringhjørne.

Først og fremmest venter dog en julepause, og det bliver med et stort smil på læben, at FCM-direktør Claus Steinlein sætter sig til bords juleaften.

- Det har været en fantastisk halvsæson for FC Midtjylland. Vi solgte tre store profiler inden sæsonen, og vi har også skiftet cheftræner, men de nye er kommet utrolig godt ind på holdet og har givet os et løft. Siden Jess (Thorup, red.) skiftede formation til 3-4-3 mod FC København i september sidste år, har pilen kun peget i én retning, og det har vi bygget yderligere på i efteråret, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Desuden hæfter jeg mig ved, at vores ungdomshold gør det godt i Youth League, og vi har for nyligt præsenteret et overskud på 65 millioner kroner. Der er rigtig meget at glæde sig over set med FCM-briller.

Direktøren mener, at ulvene har formået at steppe op i forhold til foråret, hvor det lykkedes holdet at vippe Brøndby IF af i mesterskabskampen.

- Vi har løftet os yderligere et niveau, og jeg synes, vi er begyndt at se det FCM-mandskab, som vi gerne vil se. Vi henter mange point, vi spiller godt og er farlige stort set hele tiden og kan score på alle mulige måder. Hele vores offensiv har været fremragende, og det skal trænerteamet naturligvis have stor cadeau for, siger Steinlein.

- Det bliver så fedt
I det nye år har FC Midtjylland udsigt til en drabelig duel med FC København, som man lige nu halter tre point efter. I det midtjyske kan man slet ikke vente til, at det bliver februar, og Superligaen sparkes i gang igen.

- Det bliver så fedt. Det bliver et scenarie ala det i sidste sæson, hvor vi til sidst var dygtige nok til at slå Brøndby og tage guldet. Vi høstede utrolig mange point i sidste sæson, og det bliver også nødvendigt i denne, for jeg tror ikke, FCK kommer til at smide ret mange, siger FCM-direktøren og tilføjer om rivalen i guldkampen:

- FCK ser stærke ud, og de har fortjent de point, de har fået. De har nogle spillere, der mere eller mindre kan afgøre kampene på egen hånd, og det er naturligvis et kæmpe plus for et hold. I sidste ende bliver det marginaler, der afgør, hvem der løber med mesterskabet. Der skal måske ikke mere end stolpe ud, en uheldig dommerkendelse eller nogle skader på nøglepositioner til for, at det tipper den ene eller anden vej.

Han mener, at FC Midtjylland har et lille overtag på baggrund af sidste sæson, hvor holdet stod i en lignende situation.

- Jeg føler helt sikkert, det taler til vores fordel, at vi prøvede det i sidste sæson, og vi har vist flere gange, at vi kan slå FC København ude og hjemme. Jeg kan mærke på hele klubben, at folk bare glæder sig til at komme i gang med foråret og få det afgjort. Vi har vænnet os til at vinde, og den følelse er et rigtig godt afsæt inden en meget tæt duel mod FC København, siger Steinlein.

Europæisk exit en streg i regningen
Det er imidlertid ikke alt, der er gået FC Midtjyllands vej i 2018.

Holdet har en klar ambition om at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, men som så mange gange før var det kun FC København, der magtede opgaven i denne sæson. Først blev FCM slået ud af Champions League-kvalifikationen af FC Astana, og derefter spændte Malmö FF ben i kvalifikationen til Europa League.

Claus Steinlein erkender, at det er en mørk plet på 2018.

- Det er naturligvis en kæmpe streg i regningen. Malmö FF gik videre fra gruppespillet, så alle har kunnet se, at det ikke var noget dårligt hold, vi tabte til, men det skal ikke være nogen undskyldning, for vi er en klub, der ikke er bange for at melde ud, at vi gerne vil i gruppespillet, og det skal også være vores mål fremadrettet, siger han og tilføjer:

- Man kan finde mange positive historier og sige, at med vores budget contra de klubber, vi er oppe imod i Europa, er det slet ikke nogen dårlig bedrift at være nået til playoff fire år i træk og have slået nogle gode hold undervejs, men vi gider ikke fedtspille på den måde. Vi skal som sagt i Europa, og det er skuffende, at vi ikke kom det i denne sæson.

FC Midtjyllands første modstander i 2019 er oprykkerne fra Vendsyssel FF.

De danske mestre anno 2017/18 er FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger Sport og Spil GULD-TV: 40 minutter om FC Midtjyllands vej til succes

Se også: Ståle slår fast: - Brøndbys pris er alt for høj

Se også: Advarer FCM: Sælger de ham, sælger de guldet

Se også: Vil hente nyindkøb: Barcelona modtager kæmpe-bud

142 kommentarer
Vis kommentarer