FCM drømmer om hjælp i Parken: 'Det ville være fint'

Marc Dal Hende tager gerne mod en hjælpende hånd fra FCK i fredagens kamp, og efter sejren i Brøndby er FCM-backen overbevist om, at guldet ender i Herning

Marc Dal Hende er overbevist om, at FC Midtjylland henter guld. Midtjyderne er à point mod Brøndby efter 1-0-sejren på Vestegnen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018
Marc Dal Hende er overbevist om, at FC Midtjylland henter guld. Midtjyderne er à point mod Brøndby efter 1-0-sejren på Vestegnen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Det var det første, at Marc Dal Hende sagde, da han med et stort smil mødte den skrivende presse i foyeren på Brøndby Stadion.

- Jeg tror, at vi vinder det!

Bubacarr Sanneh tændte med sin hovedstødsscoring syv minutter før tid på Brøndby Stadion for alvor det midtjyske guldhåb.

Og Marc Dal Hende er i hvert fald så sikker på, at han 2. pinsedag skal have en guldmedalje om halsen, at han flere gange nåede at sige, at han var sikker på, at Midtjylland render med guldet.

Det er muligt, at Brøndby har en målscore, der er syv mål bedre og stadig er favorit, men den stærke back er alligevel overbevist om, at midtjyderne kommer til at snyde dem for guldet:

- Troen er stor. Lige nu har vi momentum, og jeg glæder mig til at se, hvordan de tackler det her. De har vundet og vundet, men får nu det første nederlag i lang tid.

- Der er supermeget pres på, og det bliver spændende at se, hvordan de håndterer det. Nu skal de en tur til Horsens, og det er ikke noget sjovt sted at spille.

Ride videre på bølgen
Når Brøndby fredag aften løber ind til opgøret i det østjyske, kan de være tre point efter FCM, der tidligere på aften møder FCK i Parken.

På papiret er det en sværere kamp end Brøndbys, men sejren på Vestegnen har givet guldvinger på Heden.

Alexander Sørloth og kæresten Lena Selnes bor i en lejlighed lige ved Themsen. Foro: Nina E. Rangoy/VG. Sport og Spil Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

- Vi skal bare ride videre på den her bølge, og jeg tror 100 pct. på, at vi vinder det mesterskab.

- Nu har FCK en tredjeplads at spille for, så jeg tror ikke, at vi får foræret noget derinde. Det ville undre mig meget, men det ville da være fint med lidt hjælp, hvis de ville give os det, sagde den tidligere FCK’er Dal Hende, der dog ikke nåede nogen officielle førsteholdskampe i hovedstadsklubben.

Det helt rigtige tidspunkt
Dem har han til gengæld fået masser af i det midtjyske, og hans enorme fighter-gen og målnæse er værdsat i FC Midtjylland.

Mod Brøndby leverede han et stærkt stykke håndværk og levede helt fint med, at Sanneh blev matchvinder på Vestegnen.

- Han er en mursten! Jeg er glad for, at han er på mit hold, og at jeg ikke skal dække ham op på hjørnespark.

- Vi vidste, at vi skulle vinde og viser, at vi er mentalt stærke. Jeg synes, at det var en fortjent sejr i en tæt kamp, sagde Marc Dal Hende, der ligesom resten af holdkammeraterne har været pissetrætte af at tabe til Brøndby.

Mens FCK er ved at finde melodien på banen, sidder William Kvist fast udenfor. Han må nøjes med spilletid sidst i kampene. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Hele historien om Kvists store nedtur: Fra kaptajn til bænkevarmer

Tre nederlag i ligaen og et i pokalen blev brugt som benzin i opladningen, og nu bluser guldkampen for alvor.

- Man må sige, at det er det helt rigtige tidspunkt at træde ind i guldkampen, sagde Marc Dal Hende, der har køreplanen klar for den kommende uge.

FC Midtjylland skal hente seks point mod FC København og Horsens – og så ellers krydse fingre for, at de blågule konkurrenter rammes af gummiben efter den mentale hårde lussing, som midtjyderne gav dem på en dag, da der ellers var dækket op til den store guldfest på Vestegnen.

Nu kan det være, at den i stedet skal rykkes til Herning…

Brøndby Spænding til det sidste! FC Midtjylland snød Brøndby for guldfest

Brøndby Hvad nu Brøndby? Guldfesten blev en fuser

De øvrige Brøndby-spillere tiljubler Hany Mukhtar, da han afgjorde kampen mod FCK på frispark i kampens sidste minut. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Voldsomt millionbeløb: Her er prisskiltet på Mukhtar

106 kommentarer
Vis kommentarer