FCM-ejer indrømmer: Latterliggjort hollænder havde ret

Den engelske FCM-ejer Matthew Benham fortæller, at FCM har haft en heldig hånd i blandt andet spillerrekrutteringer og avancement i Europa

Matthew Benhams kan konstatere, at FC Midtjylland har stor succes på banen i denne sæson. (Foto: Lars Poulsen)
Matthew Benhams kan konstatere, at FC Midtjylland har stor succes på banen i denne sæson. (Foto: Lars Poulsen)

FC Midtjylland vandt sikkert det danske mesterskab i fjor, hvor klubben fra Herning og Ikast fik det første trofæ nogen sinde til klubben. I denne sæson er FCM på vej mod endnu et mesterskab, for efter 11 kampe er klubben at finde på førstepladsen i Superligaen.

Men selv om klubben har været gode til at holde på de bedste spillere og samtidig rekruttere gode forstærkninger, erkender ejer Matthew Benham, at der også har været en del held involveret.

Benham, der ejer FC Midtjylland og Brentford, har haft stor succes med det danske foretagende, mens det engelske mandskab i denne sæson omvendt ikke har haft succes.

Se også: Engelsk avis: Sisto spøger i Manchester City

Det har blandt andet ført til en fyring af den nu forhenværende manager Marinus Dijkhuizen efter blot otte kampe i The Championship, og nu fortæller Benham lidt om forskellene på opturen i Danmark og nedturen i England.

- Det ville være meget fristende at sige, at FC Midtjylland har gjort det så godt, fordi vi er genier, men vi er nødt til at være ærlige og sige, at vi har været meget heldige i nogle henseender. De fleste af de indkøb, vi har gjort de sidste 16 måneder, har fungeret. Normalt er det sådan, at der altid vil være et par dårlige imellem, siger Matthew Benham ifølge The Guardian.

Det er blandt andre købene af Tim Sparv, Kian Hansen, Daniel Royer og Martin Pusic der for alvor har fået tingene til at spille i FC Midtjylland, hvor kursen er sat mod nye store triumfer. Foruden en førsteplads i Superligaen er der således også taget hul på et eventyr ude i Europa, hvor begyndelsen har været yderst fornem.

- Vi slog Southampton og kvalificerede os til Europa League, var vi ret heldige, selv om vi spillede gode kampe. Da Ronald Koeman (Southampton-manager, red.) efter kampen sagde, at det bedste hold tabte, sagde alle, at han var en dårlig taber. Men for at være helt ærlig havde han formentlig ret, siger Benham videre.

Ordene faldt på en konference, hvor Benham brugte FC Midtjylland til at gøre opmærksom på, at der ikke er lavet dårligt arbejde i Brentford, men at den engelske klubs mindre deroute omvendt skyldes uheld og skader.

Se også: Hollænder angriber FCM: Pjat og nonsens!

28 kommentarer
Vis kommentarer