FCM går transfer-amok: Går på tredobbelt rov hos rivaler

Sølvvinderne fra SønderjyskE sælger tre spillere og er efterladt i kæmpe-dilemma inden transfer-deadline

FC Midtjylland smækker transfervinduet op til fuldt gennemtræk med blot fire dage tilbage til deadline.

Med et dristigt raid i Sønderjyske vælter ulvene de første domino-brikker i en transfer-kabale, som kan vise sig at få indvirkning på hele Superligaen.

Nøglen til affæren ligger i et opsigtsvækkende køb af den svenske kreatør Simon Kroon.

Den 23-årige svensker har været en stormende succes i Sønderjyske siden sin ankomst for et år siden. Med mål og oplæg var han en afgørende brik i den succesfulde jagt på sølvet. Var Simon Kroon ikke blevet skadet op til Sparta Prag-kampene i Europa League, så kunne Sønderjyske muligvis være gået hele vejen til gruppespillet.

Belært af de fejlslagne forhandlinger omkring forlængelse med Pierre Kanstrup, så er Sønderjyskes sportschef Hans Jørgen Haysen også bevidst om, at det handler om at agere, mens chancen er der.

Og Simon Kroon har blot halvandet år tilbage af sin aftale i Sønderjyske, og det betyder, at hans handelsværdi topper nu.

Det har FC Midtjylland udnyttet til at stille Sønderjyske i et kæmpe-dilemma med et bud på angiveligt 5,5 mio. kr. for at snuppe trioen Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende øjeblikkeligt.

Umiddelbart var Sønderjyske indstillet på at holde på både Janus Drachmann og Marc Dal Hende det sidste halve år frem mod skiftet til FC Midtjylland til sommer.

Kroon skal et smut nordpå. Foto: Christer Holte
Kroon skal et smut nordpå. Foto: Christer Holte

Det ville ikke give mening at slippe de kommende FC Midtjylland-spillere for en symbolsk sum omkring en mio. kr., da de to for Sønderjyske sagtens kunne være den udslagsgivende faktor i jagten på slutspillet og de millioner, der venter der.

Men ved at hive Simon Kroon med i puljen endte det samlede beløb med at være så stort, at sølvvinderne ikke kunne sige nej.

Et fascinerende studie i transfer-strategi.

- Vi er stadig en klub, hvor alt er til salg, hvis beløbet bliver stort nok. Men samtidig har den sportslige succes  givet os smag på mere, og vi føler, at vi har flyttet os i den henseende, sagde Hans Jørgen Haysen til Ekstra Bladet torsdag eftermiddag.

Han erkendte i samme samtale, at han efter Drachmann og Dal Hendes aftaler med FCM havde været i løbende kontakt med ulvenes sportsdirektør Claus Steinlein. Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at konfrontere Haysen med detaljerne i det tre-dobbelte skifte.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra FC Midtjylland til denne historie, men Ekstra Bladet forstår, at den tre-dobbelte handel bliver effektueret hen over weekenden.

Hos Sønderjyske forventes det, at klubben vil forsøge øjeblikkeligt at hente Emil Scheel i Silkeborg. Og på den måde ser FCM’s raid ud til at starte en kædereaktion, der kan få konsekvenser for en lang række klubber i Superligaen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Christian 'Greko' Jakobsen er angiveligt på vej vestpå i Superligaen. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Brøndby Mister tre profiler: Nu går SønderjyskE på rov i Brøndby

Martin Pusic var med til at vinde guld med FC Midtjylland, men har haft to svære år i klubben. Foto: Lars Poulsen FC Midtjylland FCM-angriber blev sparet: Tæt på salg

SønderjyskE Alle sportsgrene bidrager til overskud i Sønderjyske

Marc Dal Hende (tv) har været en åbenbaring som venstreforsvarer i Sønderjyske. Foto: Claus Bonnerup FC Midtjylland Ulve med transferbid: Hugger to sølv-stjerner

FCK har hentet Uros Matic i østrigsk fodbold. Se på listen nedenunder, hvilke spillere din klub har hentet til Superligaen. Foto: FCK.dk Superligaen Det store overblik: Sådan står din Superliga-klub

Foto: Polfoto. Sport Det skal superligaklubberne gøre i januar