FCM har afvist stort bud

Guldaspiranterne fra FC Midtjylland er ikke interesseret i at sælge forsvarsspiller Filip Novak, der spillede et strålende efterår. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger ligger der ellers bud fra Tyrkiet på skrivebordet i Ikast

For et år siden ville Filip Novak gerne væk fra FC Midtjylland. Der var konkret Premier League-interesse, men FCM ville først vente til om sommeren med at sælge den tjekkiske landsholdsspiller. I sommer var der så ikke den rette interesse, og en lejeaftale med engelske Brentford nåede heller ikke at gå igennem sidst i sommervinduet.

Derfor har der været lagt op til, at et Novak-skifte skulle gå igennem i dette vindue, og interessen i tjekken er der.

Den 27-årige landsholdsspiller, der skiftede til FCM i sommeren 2015, er ifølge tipsbladet.dk's kilder efterspurgt flere steder, og der ligger konkrete bud på midtjydernes skrivebord. Et af de bud er fra den tyrkiske klub Trabzonspor.

Trabzonspor vil have Novak, men FC Midtjyllands successæson og jagt på mesterskabet gør, at den danske klub kræver en meget høj pris, hvis den skal overveje at sælge Novak på nuværende tidspunkt. Også selv om man har hentet Bubacarr Sanneh i AC Horsens, og Filip Novak 'kun' har halvandet år igen af sin aftale med FCK.

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

Tyrkiske medier skriver, at Trabzonspor har fået et bud på 1,5 millioner euro accepteret af FC Midtjylland - svarende til 11 millioner danske kroner - men det stemmer ikke overens med tipsbladet.dk's oplysninger. Intet bud er accepteret på nuværende tidspunkt, og skal et salg af tjekken ske, skal der noget mere end 11 millioner kroner på bordet.

En kilde fortæller, at FC Midtjylland har afvist et bud på to millioner euro - svarende til 15 millioner kroner - så de mener det seriøst i klubben fra Ikast og Herning.

Udover Novak og Sanneh har FC Midtjylland også Kian Hansen, Zsolt Korcsmar og Markus Halsti, der kan spille i det centrale tremandsforsvar, men Novak har været den bedste forsvarsspiller i efteråret, så FCM mister pondus og kvalitet, hvis han bliver solgt i dette vindue. Og mål, for Novak er en farlig spiller ved dødboldssituationer.

FC Midtjylland vil ikke kommentere på Trabzonspors interesse, men bestyrelsesformand Rasmus Ankersen slår fast, at man gør alt for at holde på tjekken.

- Filip har spillet et meget flot efterår, og der er interesse fra flere europæiske topklubber, men vores udgangspunkt er, at han ikke er til salg i dette vindue, siger bestyrelsesformanden til tipsbladet.dk.

Tipsbladet.dk har også forsøgt at få en kommentar fra Filip Novak og Filip Novaks agent, men det er ikke lykkedes.

FCM sælger ud - farvel til to store navne