FCM havde tænkt Kadlec som erstatning for Sisto

De danske mestre forsøgte at hæve overliggeren ved at få tjekkiske Vaclav Kadlec. Men en aftale var afhængig af et Pione Sisto-salg, hvilket ikke skete

Det var kun i tilfælde af et salg af Pione Sisto, at klubben ville hente Vaclav Kadlec - men begge handler faldt til jorden. (Foto: Lars Poulsen)
Det var kun i tilfælde af et salg af Pione Sisto, at klubben ville hente Vaclav Kadlec - men begge handler faldt til jorden. (Foto: Lars Poulsen)

FC Midtjylland er kommet stærkt ud af transfervinduet, hvor de danske mestre har sikret sig forstærkninger i form af Mikkel Andersen, Filip Novak, Kian Hansen, Awer Mabil og Daniel Royer, selv om klubben har sagt farvel Jakob Haugaard, Frederik Møller, Izunna Uzochuwku og Sylvester Igboun.

Men trods til- og afgange er det alligevel dem, der ikke er smuttet, der vækker størst opsigt.

Pione Sisto og Erik Sviatchenko er nemlig to af de spillere, der var bud efter i dette sommervindue. Buddet på Erik Sviatchenko blev afvist, mens buddet på omkring 50 millioner kroner på Pione Sistos blev accepteret.

Men Sisto sagde selv nej til West Ham og bliver i FC Midtjylland frem til vinter i hvert fald, hvor transfervinduet åbner igen.

FCM fortæller, at Pione Sisto sagde nej til et tilbud fra udenlandsk klub (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland - 31. aug. 2015 - kl. 21:39 FCM accepterede rekord-bud på Sisto - Pione sagde nej

Klubben havde ellers linet en stor erstatning for Sisto op.

- Det er korrekt, at vi havde Kadlec (Vaclav Kadlec, red.) i støbeskeen. Vi vidste jo godt, at det ville blive svært at holde på Pione, så vi gik efter at hæve overliggeren - og hæve den højt. Kadlec var udset til at overtage Piones plads, men nu hvor Pione ikke blev solgt, blev det heller ikke aktuelt, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

Men mens FC Midtjylland ikke har været aktive på sidste dag i transfervinduet, får hele vinduet som helhed en tommelfinger op fra sportsdirektør, der peger på, at klubben er kommet styrket ud af transfervinduet. Et mål, som FC Midtjylland har ved alle transfervinduer.

- Da vi lagde en plan i marts, vidste vi godt, at der ville komme nogle udfordringer i transfervinduet. Jeg synes, vi er lykkedes med det, vi ville, og den type spillere, vi ville have.

FC Midtjylland - 31. aug. 2015 - kl. 18:49 FC Midtjylland: Vi afviste flot tilbud på Sviatchenko

- Den eneste var, at vi gerne ville have en venstre back ind noget før, så Frederik Møller også kunne komme videre til Horsens. Men det var ikke muligt at lande ham (Filip Novak, red.), før hans klub var ude af Europa. Så jeg kan faktisk helt ærligt sige, at vi heppede på FC København mod Jablonec, siger Claus Steinlein om Novak, der først kom fra Jablonec, da klubben røg ud til Ajax.

- Da jeg stod op i morges, var jeg usikker på, hvad der ville ske, men i løbet af eftermiddagen fandt jeg ud af, at det nok ikke ville ske det store. Så der har været ro på de sidste par timer, siger Steinlein.

Nu kan FC Midtjylland begynde at forberede sig til resten af efteråret, hvor klubben fører Superligaen og på imponerende vis har spillet sig i Europa League-gruppespillet. Og det sker altså med en trup, der fortsat tæller Pione Sisto og Erik Sviatchenko.

Se også: Det store transferoverblik: Her er mandagens største handler

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 kommentar
Vis kommentarer