FCM jagter forstærkning i næstbedste række

FC Midtjylland jagter en spiller fra den næstbedste spanske fodboldrække. Formand Rasmus Ankersen besøgte spilleren for nylig

FCM forbereder sig allerede nu på sommerens handler (Foto: Ernst van Norde)
FCM forbereder sig allerede nu på sommerens handler (Foto: Ernst van Norde)

FC Midtjylland vinder med al sandsynlighed det danske mesterskab i denne sæson, og det betyder, at klubben for første gang i historien skal forsøge at kvalificere sig til Champions League i næste sæson. Det kommer til at kræve et stærkt spillermateriale, og som det ser lige nu, trækker det op til, at i hvert fald to - måske tre - nøglespillere forlader heden til sommer.

Izunna Uzochukwu har kontraktudløb og forlader klubben. Sylvester Igboun får formentlig det udlandseventyr, som han blev snydt for i 11. time i januars transfervindue. Derudover skal det for alvor blive spændende at se, om guldfuglen over dem alle, Pione Sisto, bliver solgt. Buddene vil i hvert fald regne ned over MCH Arena.

Dermed skal FC Midtjylland også på jagt efter nye spillere, og til det har klubben som bekendt deres meget omtalte scoutingsystem, hvor spillere bliver rekrutteret ved hjælp af statistik og data. Et system, der blev indført, da Matthew Benham gjorde sit indtog i klubben, og et system, der blandt andet fandt Tim Sparv, som har været en succes på Superliga-topholdet.

Nu har det samme system meldt sig på banen igen. Denne gang har det ført FCM-formand Rasmus Ankersen til Spanien. Men det er vel at mærke ikke en spiller fra den bedste spanske række, der kan være på vej til FC Midtjylland. Han er fundet i Segunda Division.

- Jeg var der ikke for at se ham spille. Jeg var der udelukkende for at overbevise ham om at skifte til Danmark, siger Rasmus Ankersen til decorrespondent.nl.

Historien melder ikke noget om, hvilken spiller der er tale om, eller hvilken position han spiller. Interessen fra FC Midtjylland blev vakt, da de data, som klubben har adgang til, kunne fortælle, at den klub, som den pågældende spiller tørner ud for, i denne sæson har præseteret som et midterhold i Primera Division. Og spilleren er altså en stor profil på dette hold.

I 2013 handlede Brøndby også ind i den næstbedste spanske række. Ved den lejlighed hentede de blå-gule Alexander Szymanowski i Recreativo Huelva.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere