FCM kan blive plukket: Så mange profiler kan de miste

FCM-ledelsen kommer under pres for at holde på deres profiler, hvis de bliver mestre og skal spille Champions League-kvalifikation

Det forjættede land. Den store guldkalv. Eventyrlandet hvor regnbuen ender.

Kært barn har mange navne, og det gælder ikke mindst Champions League. Om 12 kampe kan FC Midtjylland være tættere på eventyrlandet end nogen sinde før i klubbens historie. FCM fører med ni point ned til FC København, og ikke meget tyder på, at midtjyderne smider det hele i den afgørende fase.

Med klubbens første mesterskab nogen sinde vil FCM’s næste fokus være på kvalifikation til Champions League-gruppespillet. To kvalifikationsrunder vil skille holdet fra den store drøm og mindst 110 millioner kroner fra UEFA. Men med et mesterhold til sommer vil FCM desuden ramme ind i en række udfordringer på spillerfronten.

Se også: Superliga-topscorer dropper venskabet på søndag

For guldspillere løber også med opmærksomheden, når større ligaer og klubber kigger på det skandinaviske marked. Der vil med garanti komme bud på flere FCM-profiler, og det vil sætte ledelsen i et kæmpe dilemma.

For klubben har de seneste transfervinduer fægtet med bud og konkret interesse på deres spillere. Men på et tidspunkt kommer de dertil, hvor de ikke længere kan sige nej – hverken over for spillerne eller klubbens økonomi med dundrende underskud.

Klubbens stenrige britiske storaktionær Matthew Benham kan finansiere underskuddet, men for at opnå en driftsikker forretning, skal der også transferindtægter på kontoen.

Se også: FCM stjal sejren i Randers

FCM’s sportslige direktør Claus Steinlein erkender, at man vil stå med udfordringer for at bevare en eventuel mestertrup til sommer.

– Det vil altid være et dilemma for et mesterhold eller et hold, der har præsteret godt over en længere periode. Vi er en del af en fødekæde, og vi skal også huske på, at spillerne også har store drømme om at komme til større klubber. Det er den balance, vi skal finde sammen med spillerne og deres agenter. Hvornår kan vi tillade os at sige nej, og hvornår er det tid til at slippe dem, siger Steinlein.

Han bringer selv Sylvester Igboun op som bedste eksempel på en spiller, der med stor sandsynlighed forlader FCM til sommer, uanset om der venter Champions League-kvalifikation.

– Vi sagde nej til et godt bud på Sly i januar. Kommer der et nyt godt bud til sommer, så kan vi jo nok være i den situation, hvor vi synes, han skal have lov til at gå. Han har været i klubben i ti år og fortjener at få sit ønske opfyldt. Men det er også velvidende, at vi så mister en vigtig spiller. Det er et kæmpe dilemma, som vi givetvis kommer til at sidde med, forklarer Claus Steinlein.

Se også: FCM-boss efter Ståles stikpille: Guldet er ikke hjemme

Det er overvejende sandsynligt, at FCM vil blive tvunget til at slippe spillere som Pione Sisto, Sylvester Igboun, Erik Sviatchenko og Izunna. Hvis det sker, så har FCM dog stadig en plan for, hvordan man løser det optimalt.

– Man kan jo sige, at skulle vi blive mestre, så starter Champions League-kvalifikationen så tidligt, at vi stadig kan benytte os af spillerne, før transfervinduet lukker. Så kunne man måske lave en aftale med den købende klub, men det er selvfølgelig bare hypotetisk.

– Vores opgave som ledelse lige nu er at tage helikopterblikket og vurdere de forskellige scenarier. Hvad gør vi, hvis vi må sælge Pione? Eller hvis vi må sælge flere spillere. Så skal vi have en plan klar, fortæller FCM-direktøren.

I den proces gælder det også om at have en skyggeliste klar af potentielle afløsere. Og i FCM skal man i gang med uformelle henvendelser til forskellige klubber for at finde ud af noget om priskravene på ønskespillere.

– Vi er heldigvis begunstiget med en ejer, der har 300 scouts ansat. Hvis vi for eksempel taler om et muligt salg af Sylvester, så har vi en liste på flere hundrede navne af kantspillere. Men nu er vi i gang med den proces at indsnævre det ned til to-tre navne, og så skal vi i dialog med agenter og klubber for at høre, om vi kan være med på det økonomiske. Det er jo ingen sag at drømme om Cristiano Ronaldo, men det handler om at finde spillere, der kan forstærke os inden for et realistisk leje, forklarer Claus Steinlein.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

28 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere