FCM-kaptajn: Viborg-brag på et perfekt tidspunkt

Mestrene erkender, at holdet er presset af det tætpakkede program

FC Midtjylland led i aftes det tredje nederlag på stribe (Foto: Lars Poulsen)
FC Midtjylland led i aftes det tredje nederlag på stribe (Foto: Lars Poulsen)

I Viborg slikker de sig om munden med udsigten til at de på lørdag kan støde lokalrivalerne ud i den totale krise. Vinder De Grønne på MCH Arena, så vil ulvene have tabt fire kampe på 11 dage.

Men den skadede ulve-anfører Kristian Bach Bak er ikke urolig op til braget, der kun overgås af FCK-Brøndby, hvad angår intensitet og rivalisering.

- Den kamp kommer på et perfekt tidspunkt for os. Det er en must-win kamp, og det er lige nu nok bedre for os end en udekamp mod Sønderjyske eller FC Nordsjælland, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Sendte FCM til tælling: Nu drømmer Roskilde stort

For en uge siden blev kampen mod Napoli indledningen til nederlagsstimen, der foreløbigt kulminerede med nederlaget til FC Roskilde i aftes.

- Det er nok meget naturligt, når vi er i den forfatning vi er og spiller mange kampe, at der kommer et lille bump på vejen. Vi ligger stadig i toppen af Superligaen. Og kan det blive ved et nederlag til Napoli og Brøndby og så et meget skuffende pokalexit mod FC Roskilde, så er vi sluppet okay igennem en periode med hård belastning, mener Kristian Bach Bak.

FC Midtjylland-træner Jess Thorup gav mod FC Roskilde plads til en stribe talenter som Alexander Munksgaard, Jonas Gemmer og Awer Mabil lige som flere af truppens breddespillere blev sendt på græs.

- Ethvert hold i Superligaen ville have svært ved at håndtere 12-13 skader, som vi er ramt af nu. Men jeg må også sige, at jeg havde forventet mere af vores unge spillere.

Se også: Skuffelse hos FCM efter pokal-chok: Ingen undskyldninger

- Vi har så mange talenter her, og de skal altså vise FC Midtjylland DNA og tage noget mere ansvar. Det er lige meget om man så er 18 år eller 35 år, siger Kristian Bach Bak, der afviser, at truppen er præget af det opgør, der kører i kulissen mellem mestertræner Glen Riddersholm og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

- For tiden er vi lidt presset af skader og energiniveauet måske ikke er helt i top. For mig er der ikke nogen panik endnu. Og det vil der heller ikke være, hvis vi taber lørdag. FC Midtjylland kommer til at ligge i toppen mange år frem. Det ændrer det her ikke på, bedyrer ulve-kaptajnen.

Se også: FCM i chokerende pokal-exit: Taber til bundhold fra 1. division

0 kommentarer
Vis kommentarer