FCM-keeper: Forhåbentlig kan jeg give Jess et svært valg

Mikkel Andersen har fået chancen som målmand i FC Midtjylland i fraværet af Johan Dahlin, som er skadet

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

FC Midtjyllands svenske keeper Johan Dahlin er ude med en knæskade på ubestemt tid, og derfor er det i øjeblikket Mikkel Andersen, der har fået ansvaret i målet.

Mikkel Andersen har leveret flere gode præstationer på det seneste og føler, han har bevist over for FCM-træner Jess Thorup om, at han er klar til at tage ansvaret.

- Som situationen er nu, så har Johan ikke spillet sig af. Han har gjort det rigtig fint. Jeg er kommet ind og har budt ind med det, jeg kan byde ind med.

- Og forhåbentlig kan jeg give Jess et rigtig svært valg, når Johan er klar igen. Og så må vi tage den til den tid. Lige nu nyder jeg at spille og gøre det godt, siger Mikkel Andersen.

Holdt nuller mod Brøndby og Legia
Torsdag aften var han med til at sørge for en 1-0-sejr hjemme mod polske Legia Warszawa i den første kamp i Europa League-gruppespillet, og i sidste weekend holdt han også buret rent i 0-0-opgøret ude mod Brøndby.

Manden bag gigant-brøleren: Vi falder fuldstændigt igennem

- Som målmand skal man være klar til forskellige slags kampe. Mod Brøndby var der lidt mere at lave. Mod Legia stod vi godt defensivt og afviste det meste.

- Jeg holdt mig klar i hele kampen, og det var dejligt at kunne byde ind med en redning til slut, siger Mikkel Andersen.

Han var lettet over at kunne levere en redning, da FCM-forsvaret afgav en sjælden kæmpechance i slutningen af anden halvleg.

- Vi skal stadig huske på, at vi spillede næsten hele kampen uden at afgive chancer. Der ville komme chancer i en Europa League-kamp, som blev spillet på et højt europæisk niveau. Og det var jeg også bevidst om, siger Mikkel Andersen.

Søndag eftermiddag tager Mikkel Andersen og FCM imod FC Nordsjælland i Superligaen.

Ekspert: Transfer-bombe under FIFA vil skade dansk fodbold

Har du set højdepunkterne fra fredagens superligakamp?