FCM-profil afslører: Den kamp knuste os

FC Midtjylland tordnede tilbage i medaljekampen med storkamp mod Brøndby efter Jess Thorups mirakelkur - ferie

Det var Filip Novaks indkast, der førte til Rilwan Hassans åbningsmål mod Brøndby (Foto: Jens Dresling)
Det var Filip Novaks indkast, der førte til Rilwan Hassans åbningsmål mod Brøndby (Foto: Jens Dresling)

Nedbrudte og knuste.

Sådan gik FC Midtjylland til landskamppause for to uger siden efter et kollektivt kollaps, hvor en 2-0-føring endte med et 2-3-nederlag til SønderjyskE efter en nedsmeltning, som det stadig er svært at finde paralleller til i ulvenes 16 årige historie.

I aftes genoplivede ulvene deres sæson med en overbevisende 2-0-sejr over Brøndby: ’En sejr, der burde have været større’, som cheftræner Jess Thorup konstaterede efter slutfløjtet. Og tre afslutninger på stængerne sagde i hvert fald, at FC Midtjylland ikke just havde marginalerne med sig.

Og mirakelkuren på den jyske hede ... frihed.

I stedet for at straffe sine spillere med tung træning og med at terpe løbemønstre valgte FCM-træneren i stedet at give sine spillere fri.

Og for backen Filip Novak, der lagde op til åbningsmålet med sit indkast, var der ingen tvivl om, at fridagene havde stor indflydelse på den storkamp, som Ulvene leverede på MCH Arena.

– Den kamp mod Sønderjyske knuste os. Jeg havde virkelig brug for nogle dage for mig selv, hvor jeg bare kunne være sammen med familie og venner. Det var vigtigt for mig, konstaterede Filip Novak efter kampen.

FC Midtjylland tvang Brøndbt i knæ i søndagens sene Superliga-kamp, og det var Riza Durmisi langt fra tilfreds med. (Foto: Ernst van Norde) Brøndby Brøndby-stjerne med massiv kritik: Ikke klubben værdigt

Han tog til Østrig og brugte fire dage der sammen med sine nærmeste. På samme måde fik FCM-truppens øvrige spillere renset mentalt ud i de tunge tanker. Og de spillere, der var med landshold rundt i Europa blev efter hjemkomsten også bevilget frihed, så truppen faktisk først var samlet igen fredag.

– Indtil den her kamp har det ikke været godt. Resultaterne har ikke været gode. Spillet har været skidt. Men jeg synes, den her kamp viste, hvad vi indeholdt. Jeg vil ikke udelukke, at vi kan vinde guldet igen. Så tæt som det er i topfeltet, så er det i hvert fald vigtigt, at vi finder rytmen igen, så vi i det mindste kan blive toer. Og det viste vi her, sagde Filip Novak.

Daniel Agger trak nødbremsen - men endte selv med at komme galt af sted. (Screendump: TV3 Sport) Superligaen Her trækker Agger nødbremsen: Nu sidder han selv i FCK-saksen

Jess Thorup kunne glæde sig over en kamp, hvor spillet for første gang i lang tid havde facon.

– Der var slet ikke tvivl om, at vi havde sindssygt meget brug for de her to ugers pause. Det har været en intens periode siden kampene mod Manchester United, og min fingerspidsfornemmelse sagde mig, at det var bedst, at give spillerne fri til at genoplade batterierne, smilede Jess Thorup.

Og med den belønning spillerne gav ham mod Brøndby var smilet til at forstå.

Filip Novak er ved at få gang i FCM-karrieren og scorede dette mål mod Sønderjyske

Se højdepunkterne fra den vanvittige kamp, der knuste FCK inden landskampspausen

10 kommentarer
Vis kommentarer