FCM-profil: - Latterligt

Landsholdet er slet ikke i Lasse Vibes tanker lige nu. Kun et mesterskab med FCM har hans opmærksomhed

Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

Du kan købe adgang til det store brag mellem HB Torshavn og B36 Torshavn lige her, mens du også får adgang til at kunne se resten af kampene fra den færøske liga

Da Lasse Vibe i vinter skiftede hjem til dansk fodbold og FC Midtjylland, havde han næppe regnet med kun at have spillet tre kampe for klubben på nuværende tidspunkt.

En coronapandemi kom på tværs af FCM's guldkurs i Superligaen. Mandag genoptager den midtjyske klub sæsonen, og Lasse Vibe ved godt, at kun DM-guld tæller.

- Det ville lyde latterligt, hvis vi gik ud og sagde, at vi vil være tilfredse med andenpladsen. Det stemmer heller ikke overens med de armbevægelser, man har i FC Midtjylland, siger Lasse Vibe.

FCM er med et forspring på 12 point til FC København med to runder tilbage af grundspillet klar favorit til at tage guldet. Der resterer dog fortsat ti slutspilsrunder, hvor der er to indbyrdes møder med FCK.

Mens mange klubber sendte spillerne hjem under coronapausen med støtte fra regeringens hjælpepakke om lønkompensation, fortsatte FCM træningen i de mindre grupper, som restriktionerne tillod.

Det kan ifølge Lasse Vibe være med til at sikre, at klubben kommer godt fra land i genopstarten.

- Jeg siger ikke, at vi har en fordel i forhold til de andre, for jeg ved ikke, hvad de har lavet. Men jeg tænker ikke, det har været en ulempe for os, siger han.

- Vi har været på nedsat blus, men vi har haft et setup, som har været rigtig godt. Der skal lyde en stor ros til vores trænerteam, for den måde de har kørt det på. Jeg kan ikke se, man kunne have gjort det meget mere optimalt, end vi har gjort det.

Den nu 33-årige angriber kæmpede en del med skader i 2019, hvilket var med til at holde ham væk fra landsholdet, som han ellers jævnligt var en del af under Åge Hareide.

Med udskydelsen af EM til 2021 får Lasse Vibe chancen for at spille sig i form, inden Kasper Hjulmand skal forme sin EM-trup til kampene i Danmark.

Lasse Vibe tænker dog ikke sig selv ind i den ligning. I hvert fald ikke lige nu.

- Jeg har sgu masser af tanker om landsholdet, men det handler primært om, at jeg gerne vil have, det kommer til nogle slutrunder, så jeg kan få en fed sommerferie og få lov til at se med på storskærm, siger han.

- Jeg fokuserer på at spille for FC Midtjylland og score nogen mål der. Jeg regner ikke med, at de (landstrænerteamet, red.) ringer, før jeg ligger lidt højere på topscorerlisten.

Efter tre kampe for FCM mangler Vibe endnu at få netmaskerne til at blafre.

Han har tidligere spillet for FC Fyn, FC Vestsjælland og Sønderjyske i Danmark, mens han udenlands har repræsenteret svenske IFK Göteborg, engelske Brentford og Changchun Yatai i Kina.

Se også: Playmate vil købe topklub

Jennifer Lopez forsøger igen at blive klubejer. Foto: Ritzau Scanpix Anden sport - 31. maj. 2020 - kl. 20:15 Nu vil hun smide kassen

Se også: Ren luksus: Megastjerne viser frem

Jacob Friis skal tage ekstra hensyn for ikke at bringe eventuel smittefare til datter, der har været igennem et frygteligt sygdomsforløb. Foto: René Schütze Sport og Spil Superliga-træner med kræftsyg datter: - Luften blev slået ud af mig

David Nielsen er snublende nær en slutspilsplads. Har han is nok i maven, spørger Ekstra Bladets Stig Tøfting. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Sport og Spil Har du is nok i maven, David!

5 kommentarer
Vis kommentarer