FCM-profil: Vi træffer de forkerte beslutninger

Hvis FCM-spillerne er trætte, så er det i hovederne efter et travlt efterår, vurderer Erik Sviatchenko

Foto: AP
Foto: AP

FC Midtjylland er det danske hold, der har spillet flest kampe i denne efterårssæson.

Efter en god start på sæsonen, så er pointgennemsnittet faldet markant, men hos det forsvarende mesterhold vil man ikke høre tale om træthed.

- Det er ikke træthed, men marginaler. Vi har vænnet vores kroppe til de mange kampe, men nogle gange er det oppe i hovedet, og lige nu træffer vi ikke de rigtige beslutninger i de afgørende situationer, siger Erik Sviatchenko.

Seneste pointtab kom i Aarhus, hvor FCM tabte med 1-2 fredag aften i Alka Superligaen. Dermed ender efterårssæsonen med blot én sejr i de seneste fem Superliga-kampe.

- Det er tre missede point. Der vil komme bump på vejen, og det gjorde der mod AGF. Det er oftest det sidste indtryk, der står klarest, og derfor er det ikke rart at slutte sådan af, siger Jess Thorup.

Hvis FC København vinder sin sidste kamp i efteråret, kan midtjyderne ende med at være fire point bagefter de københavnerne inden forårssæsonen.

- Vi har mistet terræn, men jeg er sikker på, at vi også er gode fra baghjul. Vi har ofte ført Superligaen, men nu er det os, der skal jagte, så der skal mobiliseres alle kræfter til en lang jagt nu, siger Erik Sviatchenko.

Inden vinterferien mangler FC Midtjylland den altgørende hjemmekamp mod Club Brugge, der kan sikre klubben videre deltagelse i Europa League.

Den kamp fylder alt hos cheftræner, Jess Thorup.

- Når vi går på ferie om en uge, så må vi erkende, at der har været en naturlig udvikling i vores fysiske kræfter, men nu har jeg kun fokus på klubbens vigtigste kamp, og det er på torsdag, siger Jess Thorup.

Ekspert: Her er Superligaens bedste kreatør

2 kommentarer
Vis kommentarer