FCM-profiler: Nu er FCK under pres

FCM hentede syvende sejr ud af otte mulige, og selvtilliden hos holdet forsvarsprofiler er tårnhøj før FCK-braget på fredag

FCM-profilerne Sviatchenko og Kian Hansen glæder sig til FCK-kampen fredag (Foto: Anders Brohus)
FCM-profilerne Sviatchenko og Kian Hansen glæder sig til FCK-kampen fredag (Foto: Anders Brohus)

Dem som forventede, at FC Midtjylland ville møde muren uden Glen Riddersholm på trænerbænken, må nok bide sig selv hårdt i læben i dag.

De forsvarende mestre buldrer løs i den nye sæson med Jess Thorup som cheftræner, og mandag landede man fjerde Superliga-sejr ud af fire mulige. Derudover har FCM vundet syv ud af sæsonens første otte kampe og kun tabt den ene på hjemmebane til APOEL.

Se også: Nu er FCK advaret: Fjerde sejr i træk af FCM

Forsvaret har også fungeret solidt med Erik Sviatchenko og Kian Hansen som nyt makkerpar i den centrale del, hvor man kun har lukket et mål ind i de første fire Superliga-kampe.

Nok ikke hyggelig læsning hos FC København, der fredag gæster Herning i sæsonens første brag mellem de to mesterskabsbejlere. Især fordi FC Midtjylland med en sejr kan øge forspringet til otte point ned til FCK, der dog har en udsat kamp mod Randers i baghånden.

Brøndby har lejet Ronnie Schwartz for resten af sæsonen (Jens Dreisling) Plus Brøndby, FCK og FCM på markedet: Her skal din klub handle

Men hos FCM lægger man ikke skjul på, at det er FCK, der allerede tidligt på sæsonen er under pres.

- Det er jo et hold, der har satset voldsomt på mesterskabet med en masse nye profiler. Men med vores start i Superligaen er det igen FCK, der er under pres, som de var det i sidste sæson. Det har vi det rigtig godt med, og vi håber, at vi kan fortsætte den her imponerende stime hjemme mod dem. Jeg er overbevist om, at kan vi også lægge det her høje fysiske pres på FCK, som vi gjorde mod AaB, så vinder vi også hjemme på MCH Arena, sagde forsvarsprofilen Kian Hansen, som FCM hentede hjem fra Nantes tidligere på sommeren.

Kian Hansen, der debuterede på A-landsholdet i efteråret, er slet ikke i tvivl om, at han traf den rette beslutning ved at vende hjem fra udlandet, efter sygdom i den nærmeste familie havde præget hans hverdag.

- Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Det har været helt fantastisk at komme ind på det her hold, hvor jeg virkelig har mærket at være en del af et tophold. Som da vi vandt kampen mod OB, der hele tiden var på vippen. Det kendetegner et tophold, at man også vinder den slags kampe, og det skal vi gerne vise igen mod FCK, lød det fra Kian Hansen.

Se også: Thorup efter kritik: Lange bolde var plan B

Hans makker i midterforsvaret Erik Sviatchenko spillede også en stor kamp mod AaB, og ser frem til duellerne mod FCK’s nye dyre angriber Federico Santander.

- De kommer jo med nogle nye profiler blandt andet ham Santander, som jeg har kigget lidt på. Han ser stærk ud, men jeg er sikker på, at jeg nok skal vinde den duel. Jeg føler mig rigtig godt spillende i øjeblikket, og synes jeg har lagt godt ud i sæsonstarten. Nu handler det bare om at få lagt på hele tiden især i det boldbesiddende spil, forklarede Sviatchenko.

Han gav et godt bud på, hvorfor FCM er kommet så flyvende fra start i Superligaen.

Se FCM's mål mod AaB her:


- Det er nok lidt en trodsreaktion. De fleste havde nok tænkt, at vi ville ryge lidt ned, fordi Glen har betydet så meget for os igennem så lang tid. Men så har vi i stedet hevet os op og leveret nogle solide præstationer. Jeg er selvfølgelig rigtig tilfreds med, at vi har holdt nullet i så mange kampe, sagde Erik Sviatchenko.

Om FC Midtjylland får lov til at spille videre med det nye stærke midterforsvar kommer nok til at svæve i det uvisse frem til sidste dag af transfervinduet.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg er åben for at komme af sted, hvis det rette tilbud kommer. Men jeg har også en ro i kroppen over, at det nok skal komme. Det er uundgåeligt, så længe jeg spiller på mit allerbedste som nu, og så er det bare et spørgsmål om, hvornår skiftet til udlandet kommer. Det synes jeg også kommer til udtryk i mit spil, forklarede Sviatchenko.

45 kommentarer
Vis kommentarer