FCM-træner anholdt efter at have sendt krænkende billeder

En ungdomstræner i FC Midtjylland er blevet anholdt, efter at klubben er blevet bekendt med, at han har sendt krænkende billeder til flere ungdomsspillere

FC Midtjylland har bortvist og politianmeldt en ungdomstræner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårige drenge. Foto: Jens Dresling
FC Midtjylland har bortvist og politianmeldt en ungdomstræner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårige drenge. Foto: Jens Dresling

Ved du noget om sagen, så tip os på 1224 eller 1224@eb.dk.

En kedelig sag er kommet for dagens lys i FC Midtjylland.

Tirsdag fandt ledelsen ud af, at en af klubbens ungdomstrænere har sendt sms'er med blandt andet krænkende billedmateriale til flere ungdomsspillere. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Her oplyses også, at forældrene til de berørte årgange er orienteret, og at sagen er meldt til Midt- og Vestjyllands Politi, der har anholdt og sigtet manden.

Ekstra Bladet har talt med FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, der oplyser, at træneren havde at gøre med spillere fra U13, U14 og U15-hold. Altså spillere i 12-15 års alderen.

- Vi ved ikke specifikt hvor mange, men vi har set to af dem. Det er det, vi forholder os til, og så overlader vi det til politiet, siger han.

Claus Steinlein ønsker ikke at uddybe materialets indhold.

- Som vi skriver, er det noget, der ikke stemmer overens med FC Midtjyllands værdier og de etiske regler, vi har. Og det er også derfor, vi har bortvist ham og overladt det til politiet.

FC Midtjylland fik kendskab til trænerens krænkende adfærd med hjælp fra implicerede spilleres forældre.

- Der var åbenhed fra forældrene, der sagde, at de havde opdaget det. Så det var den gode dialog med forældrene, der gjorde, at vi fangede det, siger Claus Steinlein, der samtidig oplyser, at klubben ikke har kendskab til fysisk krænkelse fra trænerens side.

- Det er op til politiet at finde ud af, men det er der ingen indikationer på, siger han.

Sagen bekræftes af Midt- og Vestjyllands Politi, der desuden oplyser, at manden er blevet anholdt.

'Manden er blevet anholdt og sigtet, og vi er nu i gang med den videre efterforskning i sagen. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er sket fysiske overgreb, men både børn og forældre er selvfølgelig påvirkede af situationen, og vi samarbejder med fodboldklubben om at tage hånd om dem på en god måde', siger politikommissær Henning Præstegaard ifølge en pressemeddelse.

Politiet oplyser desuden, at der blandt andet er tale om billeder med seksuelt indhold, som skulle være sendt til flere mindreårige drenge.

Claus Steinlein tager skarpt afstand fra den nu forhenværende FCM-træners opførsel. Arkivfoto: Henning Bagger
Claus Steinlein tager skarpt afstand fra den nu forhenværende FCM-træners opførsel. Arkivfoto: Henning Bagger
 

Tæt på røde lygter i Brøndby

Dømte VAR-straffe: Så gik kampklædt politi på banen

Afsløring: Ebbe Sand bliver sportsdirektør i Brøndby

Slog ikke til i FC Midtjylland: Nu hyldes han som ligaens bedste