FCM-træner flytter guldkampen til Alpe d'Huez

Forspringet til forfølgerne er stort, men FC Midtjylland vil ifølge cheftræner Glen Riddersholm ikke gribe foråret defensivt an

Steinlein er fuldstændig på linje med sin cheftræner

Med 13 sejre og 34 mål undervejs var FC Midtjylland med afstand Superligaens mest vindende såvel som scorende hold i løbet af efteråret.

På hjemmebanen blev der gjort rent bord med 27 point ud af 27 mulige, og den succesfulde færd i første halvdel af sæsonen har bragt Glen Riddersholm og hans tropper på guldkurs.

Forud for forårets resterende udfordringer, der mandag indledes med en hjemmekamp mod OB, er forspringet til de nærmeste forfølgere, Randers og FC København, seks og otte point. Men det betyder ikke, at Riddersholms fokus er rettet mod, hvor meget snor, han og FC Midtjylland har at give af. Snarere tværtimod.

Tom Høgli og resten af FCK-truppen kan ikke finde den store optimisme i statistikken, når det gælder chancerne for at hente det store forspring, FC Midtjylland er i besiddelse af. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Superligaen Se tallene: FCK-guld kræver historisk comeback

- Vi vil forsøge at udbygge vores føring og ikke have en defensiv tilgang til vores forspring. Hvis du ligger forrest i feltet midt på Alpe d'Huez og kan høre de andre pruste bagved, bør det alt andet end lige give en mental fordel, siger Riddersholm til Ekstra Bladet.

- Det er også sådan, jeg anskuer det. Vi skal distancere vores forfølgere og lade være med at optræde defensivt. Det er med den offensive tilgang, vi tager hul på foråret.

FC Midtjylland-spillerne har indtil videre kunne juble over 34 scoringer i sæsonen. (Foto: Rasmus Baaner)
FC Midtjylland-spillerne har indtil videre kunne juble over 34 scoringer i sæsonen. (Foto: Rasmus Baaner)

Ingen stilændring
Det er langt fra tilfældigt, at den succesfulde FC Midtjylland-træner fremhæver angreb som det bedste forsvar. Ifølge Riddersholm er der således ikke tvivl om, at det er den filosofi, der har bragt ham og holdet op i den sjove ende af Superligaen.

- Det ligger i vores DNA. Det er på den måde, vi har skabt de seneste to sæsoners gode præstationer. Det er den måde, vi arbejder på, siger Riddersholm.

- Det ville være helt forkert at begynde at blive defensive og tænke i forsvar. Med den nuværende stil har vi vundet 13 ud af 17 kampe, og det vil være ulogisk ikke at angribe de resterende udfordringer på samme måde.

FCM-profilen Jakob Poulsen vil værdsætte  DM-guld højere end noget andet i karrieren. (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC Midtjylland Hungrer efter Superliga-guld: Vil være større end VM

Så på den led er der lagt op til fokus på det fremadrettede spil, når der tages hul på mandagens indslag i denne Superliga-runde. Og går det som sidst, FC Midtjylland og OB mødte hinanden samme sted, er der god underholdning i vente.

Her vandt værterne 3-2 efter en hæsblæsende affære, som først blev afgjort, da Sylvester Igboun med sin tredje scoring i kampen gjorde sig til hattrick-helt og matchvinder i overtiden.

Se alle højdepunkter fra den spektakulære forestilling mellem FCM og OB her:

Hør sportsdirektør Claus Steinlein fortælle, hvordan FCM vil angribe foråret.

0 kommentarer
Vis kommentarer