Annonce:
Annonce:

FCM under pres før United: Profiler i kamp mod tiden

Målmand Johan Dahlin døjer stadig med knæproblemer og stod over mod Malmø, og anfører Kristian Bach Bak måtte nøjes med 25 minutter i midtjydernes næstsidste test inden storkampen i Europa League mod Manchester United

FC Midtjylland-målmand Johan Dahlin måtte se til fra tribunen mod Malmö FF. Svenskeren døjer stadig med knæproblemer og ville ikke tage nogen chancer (Foto: Ole Steen)
FC Midtjylland-målmand Johan Dahlin måtte se til fra tribunen mod Malmö FF. Svenskeren døjer stadig med knæproblemer og ville ikke tage nogen chancer (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

DUBAI (Ekstra Bladet): Johan Dahlin er i kamp mod tiden for at blive klar til FC Midtjyllands Europa League-opgør mod Manchester United i Herning. 

Det venstre knæ driller fortsat den 29-årige svenske målmand, der ikke har spillet en turneringskamp siden slutningen af august mod Southampton. 

Han skulle egentlig have spillet i den næstsidste test inden United, men han måtte i aftes nøjes med en plads på ’ærestribunen’ på det næsten helt tomme The Sevens Stadium i Dubai, da FC Midtjylland og Malmö FF delte 1-1 i ørkenen. 

- Planen var, at jeg skulle spille, men i morges mærkede jeg noget, og det er dumt at tage chancer – særligt i sådanne kampe.

Annonce:

- Vi skal ikke stresse og tage dumme beslutninger, sagde den svenske keeper til Ekstra Bladet før opgøret, hvor FC Midtjylland spillede en god 1. halvleg, men til gengæld ikke havde styr på ret meget efter pausen.

Martin Pusic (i midten) scorede for FCM mod Malmö FF (Foto: Ole Steen)
Martin Pusic (i midten) scorede for FCM mod Malmö FF (Foto: Ole Steen)

Det havde Johan Dahlin næppe kunne have lavet om på, selv om den rutinerede keeper er en vigtig mand for mestrene.

Han var ude det meste af efteråret med et springerknæ, men har trænet godt med under træningslejren i Dubai.

Han fik spilletid i det første opgør på træningslejren mod sine svenske landsmænd AIK, men er fortsat et stort spørgsmålstegn forud for Europa League-kampene mod Manchester United.

- Vi må tage det lidt dag for dag. Jeg havde håbet at spille i dag, men sådan skulle det ikke være. Det vigtigste for mig er, at jeg bliver helt klar.

- Når jeg kommer tilbage, skal det være på 100 procent og ikke på 80 procent, sagde Johan Dahlin, der så Martin Pusic score efter en lille halv time og Markus Rosenberg udligne efter en time.

Pusic på pletten i Dubai: Nu går rejsen hjemad

Annonce:

Mod Malmö FF stillede FCM-træner Jess Thorup med tæt på stærkeste opstilling. Anfører Kristian Bach Bak måtte nøjes med de sidste 25 minutter, men det var helt efter planen.

Højrebacken er godt på vej tilbage efter en længere skadeperiode, men nøjagtig som i tilfældet Dahlin kommer Manchester United-kampen i Herning lige tidligt nok.

– Jeg har kun stået over ved én træning, og tåen har det okay. Jeg er tilfreds med at have kunnet træne med hernede, men jeg står ikke snorlige.

– Jeg er lidt rusten, og et par kampe mere ville være dejligt, før det rigtig går løs. Den United-kamp kommer nok lige tidligt nok, men der er jo også én til, sagde Kristian Bach Bak, der alligevel håber at få lov at spille en eller anden rolle, når De Røde Djævle 18. februar gæster Herning i årets kamp på dansk grund:

– Jeg håber at blive en del af truppen, men det må jeg tale med Jes om. Det går ikke, hvis ikke jeg er helt klar. Sådan er det.

Annonce:

Den bulgarske Batman Nikolay Bodurov fik sin første kamp i Midtjylland-trøjen mod Malmø (Foto: Ole Steen)
Den bulgarske Batman Nikolay Bodurov fik sin første kamp i Midtjylland-trøjen mod Malmø (Foto: Ole Steen)

FC Midtjylland åbner forårssæsonen med fire knaldkampe. Ud over to kampe mod Manchester United venter mesterskabsrivalerne FC København og AaB.

– Der kommer så mange vigtige kampe i foråret. Selvfølgelig er United den kamp, som alle vil spille, men det er en oplevelseskamp, og den er ikke lige så vigtig som at vinde mesterskabet igen, sagde Kristian Bach Bak, der ser store perspektiver i FC Midtjylland-holdet, men også er lidt usikker på, hvor det står før foråret:

– Vi er en ny gruppe, der skal finde sammen, og det tager normalt tid. Jeg kan ikke svare på, hvor stærke vi er, når vi skal vinde kampe på kamp, og modgangen melder sig. 

– Men kvaliteten er der, og jeg synes, at vi ser stærke ud.

FC Købehavn snupper ung topscorer

FC Midtjylland, der onsdag rejser hjem fra Dubai, afvikler lørdag sin generalprøve til Manchester United-mødet. Horsens venter i Vildbjerg.

****

Thorups hovedbrud

Dahlin eller Andersen i buret?

Annonce:

Det normale førstevalg i målet Johan Dahlin var plaget af et springerknæ det meste af efteråret og har ikke spillet en betydende kamp, siden FCM sendte Southampton ud af Europa League i slutningen af august.

Den 29-årige svensker har været i kraftig bedring, men måtte springe over mod Malmö FF. I kulissen står Mikkel Andersen klar og tripper. Han erstattede også Dahlin i efteråret, men kan ikke siges helt at have svenskerens niveau. 

Er Bach Bak klar?

Anfører Kristian Bach Bak blev i slutningen af april sparket ned af Mikkel Bechmann, og det blev begyndelsen til et mindre skadeshelvede. En drilsk tåskade har betydet, at det kun er blevet til fem kampe i denne sæson, og at han i slutningen af oktober var igennem en operation.

Nu lysner det imidlertid for førerulven, der vil gå langt for at blive klar. Lige nu tyder det dog på, at André Rømer kommer til at spille mod Manchester United. I hvert fald i Herning. 

Hvem skal ind i midtbane-trekanten?

Annonce:

Det siges, at kampe vindes på midtbanen, og lige nøjagtig der er FCM kraftigt svækket. Petter Andersson er alvorligt knæskadet, Jakob Poulsen har karantæne i første kamp mod United, og nytilkomne Hameet Sing er ikke spilleberettiget i Europa League.

Tim Sparv får rollen som oprydder, men spørgsmålet er, hvem der får pladserne foran ham i midtbanetrekanten.

Kristoffer Olsson og tilbagekomne Rilwan Hassan står med de bedste kort, men unge Mikkel Duelund er også i spil.

Skal der overraskes med Onuachu?

Morten ’Duncan’ Rasmussen er væk, men i FC Midtjylland vælger man at glæder sig over, at Martin Pusic i opstarten har vist sig fra sin allerbedste side.

Angriberen har gjort det forbløffende godt og virker tilfreds med tilværelsen. Pusic må dog stadig kæmpe hårdt for pladsen i front, for Paul Onuachu er inde i en rigtig fin udvikling.

Alene hans størrelse og fysik kan friste Thorup til at overraske og bruge ham mod United. Plan B er Pusic og Onuachu sammen i en angrebsduo.

****

Sådan kan FC Midtjylland stille op mod Manchester United i Europa League 18. februar:

Annonce:

Mikkel Andersen - André Rømer, Kian Hansen, Nikolay Bodurov, Filip Novak - Tim Sparv, Kristoffer Olsson, Rilwan Hassan - Pione Sisto, Martin Pusic, Václav Kadlec

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: