FCM's københavner-stikpille er afgået ved døden

Nyt fra ambassaden: Det gik ikke stille af sig, da FC Midtjylland indtog København i september 2015. Men den midtjyske ambassade i hovedstaden blev aldrig en succes og led en stille død for et års tid siden

FC Midtjyllands kommercielle direktør Jacob Jørgensen med det meget omtalte banner, som midtjyderne hængte op i hovedstaden. Nu er klubbens jyske ambassade i København lukket. Foto: ritzau/Stine Bidstrup
FC Midtjyllands kommercielle direktør Jacob Jørgensen med det meget omtalte banner, som midtjyderne hængte op i hovedstaden. Nu er klubbens jyske ambassade i København lukket. Foto: ritzau/Stine Bidstrup

Der blev ikke sparet på krudtet og de flotte ord, da FC Midtjyllands nykårede danske mestre i begyndelsen af september 2015 indtog hovedstaden.

Den midtjyske klub lavede en jysk ambassade i København, og på et stort banner på toppen af et højt hus skråt over for Søpavillonen ved Peblinge Søen, kunne man læse, at København igen havde et mesterhold.

Banneret blev hurtigt pillet ned, og i dag er FCM’s jyske ambassade hos kommunikationsbureauet Mannow i Ewaldsgade lukket.

Det blev den sådan set allerede for et års tid siden, men det foregik uden helt så meget opmærksomhed, som da projektet blev lanceret på et pressemøde.

- Det er korrekt, at vi har lukket vores bemandede kontor i København, men vi har stadig en lokaleaftale med Mannow og sender vores sælgere over, siger kommerciel direktør i FC Midtjylland, Jacob Jørgensen, til Ekstra Bladet.

Han var med til at lancere ambassaden, som havde Tina Dines Appelt som daglig leder – og eneste ansatte.

- Vi åbnede på bagkant af vores danske mesterskab, fordi vi syntes, at der var et vækstpotentiale i København i forhold til at finde landsdækkende virksomheder, der ville med ud på vores rejse i Europa.

- Det lykkedes også at lave nogle aftaler, men vi har haft nogle sæsoner, hvor vi ikke har præsteret helt lige så godt sportsligt, og i sommeren 2016 stoppede vi med at have et bemandet kontor i København, siger Jacob Jørgensen.

- Så ambassaden er helt droppet?

- Ja, men vi har på ingen måde opgivet København. Vi måtte bare konstatere, at det var svært at have én person, der sad alene i København langt fra det hele herovre.

- Det er bedre at køre det fra Herning og så tage til København, når behovet er der. Det gør vi ofte. København er også vores hovedstad, og rigtig mange af vores kunder og rigtig mange millioner kroner af vores omsætning kommer fra København, siger kommerciel direktør i FC Midtjylland Jacob Jørgensen.

FC Midtjylland hentede søndag sæsonens første Superliga-sejr. Se målene fra sejren over Silkeborg:

FC Midtjylland sejrer i lokalopgøret mod Silkeborg: Se målene

Se også: FCM giver årets største stikpille til københavnerne

Jason Watt dumper en kører, men godkender Kevin Magnussens løb i Silverstone. Foto: All Over Press Sport og Spil Jason Watt: Verdensmesterskabet nulstillet

32 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen