FCM's store transfer-kup: Scorer kassen igen

Kristoffer Olsson er solgt fra AIK Stockholm til russiske Krasnodar, og det sender millioner til FC Midtjylland

Kristoffer Olsson blev ikke en sportslig succes i FC Midtjylland, men økonomisk var det ikke en dårlig handel for klubben. Foto: Claus Bonnerup
Kristoffer Olsson blev ikke en sportslig succes i FC Midtjylland, men økonomisk var det ikke en dårlig handel for klubben. Foto: Claus Bonnerup

De kan godt åbne champagnen i Herning og omegn.

FC Midtjylland indkasserer således et betydeligt millionbeløb fra salget af en spiller, som de allerede solgte i januar 2017.

Svenske Kristoffer Olsson er officielt blevet solgt fra AIK Stockholm til russiske Krasnodar, og FC Midtjylland sikrede sig ifølge Ekstra Bladets oplysninger en videresalgsklausul, der sikrer dem 30 procent af AIK's fortjeneste. Det vil sige 30 procent af svenskernes salgspris minus de godt og vel syv millioner kroner, klubben betalte FC Midtjylland i 2017.

AIK oplyser, at de tjener mellem 15 og 30 millioner danske kroner på handlen, efter at agenter og videresalgsklausuler er betalt.

Ifølge svenske Expressen ligger salgsprisen et sted mellem 32 og 37 millioner danske kroner, og det giver i omegnen af otte millioner kroner til de danske mestre. Det er cirka en million mere, end FC Midtjylland oprindeligt solgte Kristoffer Olsson for.

Artiklen fortsætter under tweetet.

FC Midtjylland hentede svenskeren i Arsenal i 2014. Dengang blev han ifølge Ekstra Bladets oplysninger ligaens bedst lønnede teenager med en månedsløn omkring 100.000 kroner.

Den nu 23-årige offensivspiller nåede 50 kampe for klubben, men blev aldrig den store succes på Heden.

- Han har haft svært ved at tilkæmpe sig fast spilletid i FC Midtjylland det seneste halve år og trænger til luftforandring. Derfor er vi glade for, at vi kan hjælpe ham hjem til Sverige, hvor han forhåbentlig kan tage næste skridt i sin udvikling, sagde FCM-boss Claus Steinlein dengang til klubbens hjemmeside.

Og svenskeren var bestemt ikke lykkelig for sin tid under Jess Thorup.

- Hvis man ikke kender baggrunden, eksempelvis hvordan jeg havde det i Danmark, skal man passe på med at dømme. Der skiftede træneren mig konsekvent ud efter 60 minutter, uanset præstationen, og siden bænkede han mig, sagde Olsson i maj 2017 til det svenske magasin Offside.

- Da jeg fik chancen fra start igen, afgjorde jeg kampen mod OB (i ugen før AGF-opgøret, hvor Olsson blev skiftet ind, red.), men kampen efter valgte han at skifte mig ud næsten med det samme. Jeg var så forbandet sur. Det føltes, som om han pissede på mig, sagde Olsson.

23-årige Olsson kommer til en klub, der i øjeblikket er på andenpladsen i den bedste russiske liga. Krasnodar sluttede på fjerdepladsen i sidste sæson.

Den belgiske storklub Anderlecht ville have Kasper Hjulmand, men FC Nordsjælland var ikke klar til at slippe den ombejlede træner med så kort varsel. Foto: Jonas Olufson FC Nordsjælland FCN skal have ny træner: Ombejlede Hjulmand siger stop

Mikkel Beckmann skal hjælpe til fra sidelinjen hos Lyngby BK. Foto: Lars Poulsen. Dansk fodbold Efter Strudal-fyring: Lyngby hyrer tidligere landsholdsspiller

Martin Braithwaite forlader engelske Middlesbrough til fordel for spanske Leganés. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Forlod klubben efter anklage om attitudeproblemer: - Det er utroligt lavt!

90 kommentarer
Vis kommentarer