Fed af frikadeller og souffle: Nu er han på vej til FCM

FC Midtjylland er ekstatiske omkring muligheden for at lande hollænderen, selv om han er en skygge af den verdensklasse-spiller, som han var

- Du er blevet fed af at spise frikadeller og ostesoufflé.

Rafael van der Vaart kom pludselig i skudlinjen under et hollandsk EM-talkshow, Studio France, for halvanden måned siden.

Journalisten Maxim Hartman valge under tv-udsendelsen at gå hårdt til angreb på Rafael van der Vaart, der under EM fik debut som fodbold-ekspert på tv.

Under en reklame-pause i udsendelsen tog Rafael van der Vaart for sig af de snacks, der var sat frem i studiet.

Det var hollandske 'frikandels,' der minder om vores frikadeller bare trukket ud i en aflang pølse og så 'kaas-soufflé,' der vel kan sidestilles med friturestegt camembert - bare med gouda-ost.

Hollænderen bemærkede afslappet til gæsterne i studiet, at han ikke gik så meget op i sin kost.

Den bemærkning valgte Maxim Hartman så at tage op, da kameraerne atter rullede. Foran øjnene af en undrende seerskare blev den ubekymrede Rafael van der Vaart offer for et frontal-angreb, hvor han blev klandret for med sin livsstil at svigte sit talent mod afslutningen af karrieren.

- Opfattelsen i Holland er lidt, at hans karriere er forbi. Det er muligt, at Rafael van der Vaart kan begå sig i Danmark, men på den store scene har han ikke mere at give, konstaterer journalisten Maarten Wijffels fra Algemeen Dagblad.

Estevana_Rafael.jpg 

- Han passer ikke ordentligt på sig selv, og derfor går han fra skade til skade lige nu, mener den hollandske journalist.

Da Rafael van der Vaart i forbindelse med weekenden brugte tid på at tjekke Herning og omegn ud, stillede han imødekommende op til fotos med alle de fodboldgale mennesker, han løb på.

Og i strømmen af fotos dukkede der også et par skud op fra Papas i Herning. En mad-oase, der sælger pizza og kebab på gågaden i den midtjyske by... raffineret junkfood er vel den rette beskrivelse.

- Manden kan sin kebab, skrev restauranten oprigtig begejstret på Facebook.

kebab van der vaart

For menigmand er det svært at se, at Rafael van der Vaart skulle være fodboldens svar på Michelin-manden. Han har ikke runde kinder, som eksempelvis Nicklas Bendtner har tendens til, når han er ude af form.

Rafael van der Vaart virker såmænd trimmet nok trods den harske kririk. Og det er også vurderingen fra Jesper Grønkjær, som sagde hollænderen 'så 'fit ud' efter at have mødtes med ham i mandags.

- Som jeg husker ham, så er han en spiller, som kommer relativt hurtig i form. Men han må være rusten ovenpå den lang periode uden bold, og det er nok også det, FCM må vurdere, sagde Grønkjær til TV3 Sport.

Det er bare seks år siden, at Rafael van der Vaart spillede VM-finale for Holland. Han er bare 33 år, og dermed burde han slet ikke være inden for rækkevidde af Superligaen.

Men efter to fejlslagne sæsoner i Hamburger SV og senest Real Betis, så er det ikke desto mindre det billede, der tegner sig. Ønsket om at komme tættere på kæresten Estavana Polman i Esbjerg vejer tungere end en fornem fodbold-adresse mere til cv'et.

Og FC Midtjylland er parat til gamblingen. Sponsorer træder til for at dække en stor del af årslønnen på tre mio. kr. på aftalen, hvor kontraktlængden kan blive op til to år.

- Jeg mener, at Rafael van der Vaarts eventyr i Betis er endt i total fiasko grundet en kombination af sort uheld og manglende vilje til at yde det fornødne rent professionelt, siger José Antonio Espina, der følger Betis for sportsavisen AS.

- Et par uger før sæsonstart i ligaen fik han en ankelskade, der holdt ham ude i en måned. Han vendte tilbage til opgøret mod Deportivo og fik en ny skade inden pausen - denne gang en muskelskade.

48365546.jpg 

- Det var opfattelsen blandt mange, at han var i dårlig form grundet nattelivet. Sevilla er en lille by, hvor du ikke kan gemme dig, hvis du går ud om aftenen. Det ramte van der Vaart. Han blev konstant fotograferet på natklubber i Sevilla og udstillet på sociale netværk. Det skete ofte flere dage i træk - og næsten hver uge.

- Han kom tilbage og leverede fin flot kamp mod Sporting i Copa del Rey. To målgivende afleveringer sendte Betis videre i turneringen, men det viste sig som en engangs-forseelse.

- Det blev kun til få minutter mere i La Liga, og hver gang var det skidt. Han var langsom og blev hurtigt forpustet, når han bare havde løbet lidt, fortæller José Antonio Espina til Ekstra Bladet.

FC Midtjylland kender til Rafael van der Vaarts problemer gennem de senere sæsoner. Og klubben er indstillet på at se yderst kritisk på hollænderens fysiske tilstand, hvis forhandlingerne kommer så vidt, at han skal til lægetjek.

Men dybest set er det underordnet. FC Midtjylland er begejstrede for udsigten til at få papir på det største navn nogensinde i Superligaen. Sponsorernes hjælp gør den økonomiske risiko stort set ikke eksisterende.

Og på den facon er følelsen på den jyske hede, at Rafael van der Vaart muligvis er en lottokupon, men en kupon, hvor de første fem tal er trukket ud.

8.19695058.jpg

Her er FC Midtjyllands chancer for at få van der Vaart:

Medie: Van der Vaart enig med Midtjylland

FCM-sponsorer er Vaart-gale

Ståle: Godt hvis FCM får van der Vaart

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter