Fester på andet døgn: Så vild er guldfejringen

Guldet fejres med manér i det midtjyske oven på ulvenes andet mesterskab i historien

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er godt gang i den i det guldjyske disse dage.

Mandag aften vandt FC Midtjylland sit andet danske mesterskab i historien, og det blev efterfølgende fejret på behørig vis til den lyse morgen, som det sig hør og bør.

Men FCM-heltene har slet ikke fået nok af at bade sig i champagne og folkets hyldest. Tirsdag eftermiddag og aften skulle de glade guldvindere nemlig på den igen, da den stod på rundtur i regionen med fejring i Herning, Holstebro og Ikast.

- Fester kan man aldrig få for mange af, og det er rigtig skønt at komme rundt i hele regionen og sige tak til de fans, der har støttet os hele sæsonen, men måske ikke lige havde mulighed for at være der mandag aften, siger Jakob Poulsen, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen – nærmest på vej fra den ene fejring til den anden.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

- Festen sluttede vel klokken 4.30 for mit vedkommende. Man er jo ikke helt ung længere. Der blev gået godt til den, og det en super fest, hvor man virkelig kunne mærke, det var en forløsning for hele holdet at komme fra baghjul og færdiggøre arbejdet, selv om alle eksperter havde givet os sølvet, siger Jakob Poulsen på vej sin bil fra Aarhus til Torvet i Herning.

Det var ikke alle FCM-spillere der var i guldhumør:

Undrede du dig også? Derfor droppede van der Vaart guldfesten

FCM-anføreren lover, det er helt forsvarligt, han har sat sig bag rattet, for selv om han er den ubestridte leder på banen, så er der trods alt andre, der går forrest, når musikken spiller.

- Jeg forsøger at gøre mit, men de sønderjyske tvillinger (Janus Drachmann og Marc Dal Hende, red.) var nok dem, der gik forrest i fejringen. Forhåbentlig bliver tirsdagens fest nok knap så våd for deres vedkommende, siger Jakob Poulsen.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

Manden med guldskægget: Jeg kommer ikke til træning!

Da pokalen mandag aften var blev løftet, guldmedaljerne bidt i og sejrsrunderne løbet, gik turen til Messecenter Herning, hvor der var mødt hundredvis af fans op for at hylde ’guldvene’. Derefter blev spillerne transporteret tilbage på stadion, hvor festen altså fortsatte langt ud på natten med koner, kærester og ansatte i klubben.

- Der var ingen bytur. Det er begrænset, hvor meget der har åbent i Herning en mandag aften, fortæller Jakob Poulsen knastørt.

Superliga og VM-finale samme dag: Her er løsningen

Tirsdagens rundtur i det midt- og vestjyske blev den sidste officielle ’pligt’ for FCM-spillerne, inden den står på sommerferie, hvor batterierne skal oplades inden Champions League-kvalifikationen begynder, nærmest inden man får banket strandsandet ud af sandalerne.

- Det bliver rart med noget ferie, hvor der skal nogle plusser på kontoen hos familien igen. Hvis den står på et gruppespil i Champions League til efteråret, så kommer man hurtigt i underskud igen, griner Jakob Poulsen, inden han slår over i en mere seriøs tone.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup
 

- Jeg skal nok bruge nogle dage på lige at sunde mig oven på mesterskabet. Det her er faktisk større for mig end i 2015, fordi vi denne gang kom fra baghjul og hentede fem point på Brøndby. Vi solgte tre store profiler i vinterpausen, men formåede alligevel at trække os sejrrigt ud af det vilde parløb med Brøndby, siger Jakob Poulsen, inden han skal lægge røret på.

- Selv om der er en træner på Vestegnen, der mener, vi ikke har så mange fans, så glæder jeg mig helt sindssygt til endnu en guldfest med alle vores fans. Jeg tror nemlig, der kommer flere end 148…

Zornigers stikpille: Tillykke til Jess, FC Midtjylland og de 148 fans

Mestrene køber stort i Tyskland: Henter Mukhtar Light

Brøndby kan tude, men mesterskabet tordnende fortjent

Se billeder fra dagens fejring her (Fotos: Henning Bagger/Ritzau Scanpix):

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag