Hemmelige møder: Superstjernen er lun på Danmark

Rafael van der Vaart til dansk fodbold? Det ser bestemt ikke usandsynligt ud

Van der Vaart er fortsat i Danmark.
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

Det var noget af en bombe, der blev smidt i weekenden, da det blev afsløret, at den hollandske superstjerne Rafael van der Vaart med en fortid i kæmpeklubber som Real Madrid, Ajax, Tottenham, Hamburger SV var i Danmark for at forhandle med FC Midtjylland om muligheden for et skifte til den midtjyske klub.

Van der Vaart var således på stadion, da FCM bankede Silkeborg søndag, og selvom Claus Steinlein, direktør for FCM, prøvede at tale historien ned, så er der efterhånden ingen tvivl om, at hollænderen mener det alvorligt omkring et skifte til dansk fodbold.

Hans kæreste, håndboldspilleren Estavana Polman spiller i Esbjerg, hans søn bor i Hamburg, og det vil gøre afstanden til begge parter kortere, end den er nu, hvor midtbanemanden spiller i Betis, hvor han dog er helt ude i kulden og ingen fremtid har.

TV3 Sport kunne i dag fortælle, at manden med den fornemme fodboldkarriere fortsat opholder sig i Midtjylland. Her mødes han og faderen - som har været med på hele turen - med centrale figurer i bestræbelserne på at få handlen fra Betis i Sevilla til FC Midtjylland på Heden til at blive en realitet.

TV3 Sport melder om stor aktivitet på et hotel i Ikast, formentlig der hvor Rafael van der Vaart bor i disse dage, hvor folk som Claus Steinlein, FC Midtjylland-træner Jess Thorup og agenterne Alan Hvedehave og Mikkel Beckmann er gået til og fra det seneste døgn. Ingen af parterne ønskede tidligere på dagen at udtale sig.

At han fortsat er i Danmark, er der ingen tvivl om, slet ikke, da den lokale kebabmand i Herning lagde følgende billede op på restaurantens facebook-side

Rafael van der Vaarts tidligere holdkammerat i Ajax, Jesper Grønkjær, har i dag spist frokost med hollænderen, hvor hovedpersonen gerne ville gøres klogere på den danske liga.

Det fortalte Jesper Grønkjær til TV3 Sport her til aften.

- Anledningen til frokosten kom med et opkald fra folk, der er tæt på Rafa (Van der Vaarts kælenavn). Han har jo ikke gjort meget for at skjule, at han er på besøg herovre, og han ved også godt, at jeg snakker med tv om vores samtale nu, fortalte Grønkjær først, inden han røbede, hvad de to mere konkret havde snakket om.

- Når du skifter klub og skal have ny træner, så undersøger man tingene. Træneren, sportsdirektøren, hvilken liga det er. Vi snakkede om, hvad Superligaen er for en størrelse, og hvad han skal forvente. Han kendte en del til dansk fodbold allerede. Ud over at snakke om gamle røverhistorier fra vores fælles fortid, så ville han gerne høre, hvilken slags fodbold der bliver spillet, og om der er plads til den tekniske fodbold, som han er vokset op med i Ajax, lød det fra Grønkjær, som ikke synes, Van der Vaart lignede en mand, der var færdig med topfodbold.

- Jeg synes, han så fit ud. Han har ikke ikke rørt en bold i lang tid med holdkammerater. Men jeg fornemmer, at han er interesseret i at komme til Danmark og spille fodbold, og at han stadig er ærgerrig. Som jeg husker ham, så er han en spiller, som kommer relativt hurtig i form. Men han må være rusten ovenpå den lang periode uden bold, og det er nok også det, FCM må vurdere. Hvor hurtigt kan de bruge ham i dette efterår.

- Jeg tror, han gerne vil til FCM. Velviljen er der. Men hvorfor det ikke er sket endnu, kan vi kun gisne om. Det handler sandsynligvis om økonomien, og måske ikke så meget omkring hvad der sker i FCM, lød analysen fra Grønkjær.

Hollandsk stjerne hyggede sig til FCM-fest

Kæmpe stjerne på Superliga-stadion: Nu er der nye oplysninger

Det kan sende van der Vaart til FCM

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+