Her er FCM's sikre vej til målet

Morten 'Duncan' Rasmussen presser Superliga-topscorer Martin Pusic hårdt før skæbnekampen mod Apoel

Morten 'Duncan' Rasmussen (tv) og Martin Pusic lægger arm om den enlige plads i mestrenes angreb før skæbnekampen mod Apoel i aften (Foto: René Schütze)
Morten 'Duncan' Rasmussen (tv) og Martin Pusic lægger arm om den enlige plads i mestrenes angreb før skæbnekampen mod Apoel i aften (Foto: René Schütze)

NICOSIA (Ekstra Bladet): Målet kom muligvis sent. Men det skulle komme.

Vi taler om Morten ’Duncan’ Rasmussens matchvinder mod OB i fredags. For mens Martin Pusic fremstår som den foretrukne angriber i FC Midtjylland under både Glen Riddersholm og Jess Thorup, så er Duncan ganske enkelt lysår foran sin konkurrent, når det kommer til det, som det hele drejer sig om.

At score mål.

Morten ’Duncan’ Rasmussen har blot syv gange været blandt starterne i hele 2015. Men når FCM-angriberen får tilliden fra start, så leverer han – eneste gang målnæsen svigtede i år var i kampen mod Randers FC i marts, hvor angriberen blev skadet efter få minutter.

- Det er måske lidt kedeligt, men det er træneren, der sætter holdet. Og jeg kan bare levere varen, når jeg får chancen.

- Jeg vil ikke stille krav om mere spilletid... men jeg scorer, når jeg starter. Mere kan jeg ikke gøre, kommer det med en underspillet tilfredshed.

Pusic famler stadig
Hvad der er endnu vigtigere end Duncans evne til at score, når han spiller fra start, så virker FC Midtjyllands spil ofte mere flydende med danskeren i opstillingen. Det var tydeligt at se i kampen mod OB i fredags, hvor ulvene velsagtens spillede den bedste kamp i hele 2015.

Martin Pusic famler stadig efter at finde sin rolle på holdet, og det betyder, at han flakker mere rundt i front. Resultatet er, at FC Midtjylland ofte mangler ham inde foran kassen, når det er påkrævet.

- Det er den bedste præstation, som Duncan har leveret i min tid som cheftræner, selvom det selvfølgelig ikke er så lang tid. Det er klart, at jeg som træner skal overveje, om han skal spille, sagde Jess Thorup på pressemødet før kampen mod Apoel.

- Jeg overvejer også, om Duncan er klar og har fitness til at spille i 40 graders varme. Men det er da klart, at han var en af grundene til, at det flød mod OB, erkender FCM-træneren.

FC Midtjylland skal ud og score mindst to gange på GSP Stadion, hvis de skal videre i CL-kvalen, Apoel vandt første kamp i Danmark 2-1.

Pyyyha, så varmt hedt bliver det for Superliga-spillerne (Reportage: René Schutze/Jonas Ryefelt)

5 kommentarer
Vis kommentarer