Historisk billede: FCMs magtdemonstration er aldrig set før

Tre nye profiler havde mandag første arbejdsdag i FCM efter klubbens magtdemonstration på transfermarkedet. En kædereaktion er sat i gang i Superligaen

Ekstra Bladet vender FCMs rov hos rivalerne og snakker transfervindue. Se med her

FC Midtjylland flåede i weekenden transfervinduet op på vid gab, da Claus Steinlein og co. smed i omegnen af 5,5 mio. kr. på bordet hos medaljerivalerne i Haderslev.

I bytte fik midtjyderne tre af SønderjyskE's nøglespillere i sidste sæsons sølvraid. Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende, der mandag formiddag havde første træningsdag hos fysioterapeuterne på midtjydernes anlæg i Ikast, efter ankomsten fra grænselandet.

En midtjysk magtdemonstration på Superliga-transfermarkedet, som ikke er set lignende. At kapre tre profiler fra en rivals startopstilling og gøre dem til sine egne - på én dag. Det er frækt - selv for de midtjyske ulve.

Det tætteste på FCM's stunt i dansk fodbold er vel OB-træner Kent Nielsens forkærlighed for tidligere AaB-spillere. OB hentede i sidste transfervindue hentede Kenneth Emil Petersen, Mathias Thrane og Rasmus Jönsson i AaB. Men det var altså over et transfervindue - og navnene er, i al respekt, knap så store.

Kroon købt som starter
De tre nye FCM-profiler skal sparke ny energi ind på det Jess Thorups mandskab, der inden foråret er parkeret på tredjepladsen i Superligaen - et godt stykke efter både FC København og Brøndby i tabellen.

Men den midtjyske ageren på transfermarkedet skal samtidig ses som en gardering for fremtiden. Kun Simon Kroon er købt med øje for at blive øjeblikkelig starter i Herning, hvor hans opfindsomhed på kanten vil lune i en ellers noget tandløs offensiv.

Janus Drachmann og Marc Dal Hende, der begge havde kontraktudløb i Sønderjylland til sommer, blev hentet til FCM med henblik på at blive kørt langsomt ind i truppen.

Jess Thorup og Claus Steinlein er nemlig kommet til enighed om, at Markus Halsti ikke har været den ventede profil, der kunne erstatte skadesplagede Tim Sparv i et hårdt kampprogram på den defensive midtbane, og samtidig forventes det, at venstre backen Filip Novak til sommer eller snarest derefter vokser ud af Superligaen.

Sat gang i transferkarrusellen
FCM's tredobbelte indkøb har sat skub i transferkarrussellen hos flere danske klubber, i et vindue, der ellers har været forholdsvist roligt indtil nu.

SønderjyskE er naturligvis kommet i undertal i spillertruppen, men sportschef Hans Jørgen Haysen har handlet hurtigt og købt Christian 'Greko' Jakobsen i Brøndby, mens Ekstra Bladet erfarer, at SønderjyskE er enig med 1. divisionsklubben Helsingør om et køb af den 22-årige venstre back Nicholas Marfelt - ligesom den tidligere FC Vestsjælland-spiller Eggert Jonsson er på vej ind ifølge Nordschleswiger.

Sønderjyderne forsøger også at lokke Silkeborg til at sælge Emil Scheel, der allerede har underskrevet en kontrakt med SønderjyskE gældende fra sommer. Men Silkeborgenserne vil ikke slippe Scheel, før man sikrer sig AGF's Stephan Petersen før tid.

Det trækker op til at blive et par hektiske døgn i Superliga-klubberne inden midnat tirsdag.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: FCM går transfer-amok: Går på tredobbelt rov hos rivaler

Se også: FC Midtjylland udlejer Pusic til hollandsk klub

Se også: FCM støvsuger rivaler: Henter endnu en Superliga-profil

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere