Hollænder angriber FCM: Pjat og nonsens!

Den hollandske fodboldanalytiker Jan Mulder er alt andet end begejstret for FC Midtjyllands måde at køre en fodboldklub på

FC Midtjylland jubler over scoringer til 3-0 i 3-1 sejren over Club Brügge (Foto: AP)
FC Midtjylland jubler over scoringer til 3-0 i 3-1 sejren over Club Brügge (Foto: AP)

FC Midtjylland er ved at have slået deres navn fast i europæisk fodbold. Efterhånden også på grund af klubbens imponerende resultater, men først og fremmest også på grund af klubbens innovative tilgang, hvor statistik og data spiller en rigtig stor rolle.

Det er imidlertid ikke alle, der er lige begejstret for FC Midtjylland-computeren. Den hollandske fodboldanalytiker Jan Mulder er slet ikke. Det har han skrevet en klumme om i kølvandet på FC Midtjyllands 3-1-sejr over Club Brugge i sidste uge.

- Det her ord 'statistik' skabte en del uro i Club Brugge-lejren. Men jeg synes, det er det rene nonsens, og jeg synes, det er noget pjat, at man tror, man kan bygge et fodboldhold på baggrund af statistik. Fodbold spilles med hovedet, om man vil det eller ej, skriver Jan Mulder i en klumme i Het Laatste Nieuws.

Derfor mener Jan Mulder ikke overraskende, at den overbevisende FCM-sejr i torsdagens Europa League-match intet havde med statistik at gøre.

- De mål, der blev scoret, blev som i enhver anden fodboldkamp scoret som følge af de sædvanlige brølere og fejl. Forløbet af kampen sagde mere om, at Club Brugge var dårlige, end om deres statistik-kontrollerede modstander, konkluderer han.

Jan Mulder er tidligere aktiv og havde blandt andet en fornem karriere i Anderlecht og Ajax Amsterdam. Han har desuden spillet en håndfuld landskampe for Holland.

FC Midtjylland topper Superligaen og har vundet begge kampe i Europa League-gruppespillet.

TV: Se målene fra FC Midtjyllands seneste sejr her

22 kommentarer
Vis kommentarer