Hungrer efter Superliga-guld: Vil være større end VM

For Jakob Poulsen vil et dansk mesterskab med FC Midtjylland overgå både udlandseventyr såvel som store slutrunder med landsholdet

FCM-profilen Jakob Poulsen vil værdsætte  DM-guld højere end noget andet i karrieren. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
FCM-profilen Jakob Poulsen vil værdsætte DM-guld højere end noget andet i karrieren. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Jakob Poulsens karriere er rig på højdepunkter. Foruden en lang levealder i Superligaen har FCM-profilen haft fornøjelsen af to afstikkere til udlandet, repræsenteret Danmark 30 gange og tilmed gjort sig til folkehelt for en stund i 2009. 

Her blev han matchvinder i 1-0-sejren over Sverige og indløste på den led billetten til VM i Sydafrika, hvor han også selv deltog. Men der mangler stadig noget. Poulsen har endnu ikke opnået at blive dansk mester, og det er et en titel, som vil give de øvrige oplevelser baghjul.

- Det er den næste ting, jeg venter på. De andre oplevelser er rigtig gode minder, men det er trods alt kun minder, og det fedeste er at præstere i nuet, siger Poulsen til Ekstra Bladet.

Keeper-krig i FCM: 'Et kæmpe slag i ansigtet'

- Når jeg bliver gammel, kan det godt være, at jeg kigger tilbage og tænker: ’Det var da også fedt at være med til en slutrunde, og det var fedt at score mod Sverige’. Men hvis jeg skal træffe et valg lige nu og her, vil et dansk mesterskab være det største.

Sammen med holdkammeraterne i FC Midtjylland tager han hul på anden halvdel af sæsonen med et forspring på otte point ned til FCK på andenpladsen, og Poulsen melder gerne ud, at favoritværdigheden ligger vest for Storebælt.

- Vi har spillet sindssygt godt og har et godt fundament, vi altid kan falde tilbage på, hvis det begynder at skride lidt i kampene. Vi har rigtig gode muligheder, men der er desværre ikke noget, som er sikkert endnu, så det er på med arbejdshandskerne.

Blandt verdens største talenter: Nu får han ny Superliga-kontrakt

Den 31-årige midtbanespiller taler af erfaring. I forrige sæson gav han og FC Midtjylland således slip på førstepladsen i tredjesidste runde, men ifølge Poulsen har man lært af den fejlslagne slutspurt.

- Vi er blevet bedre, og vi har alle sammen fået erfaringer fra dengang. De var desværre ikke gode, men forhåbentlig kan vi bruge dem til noget godt, siger danskeren.

FC Midtjylland fortsætter jagten på guldet 23. februar, hvor OB er modstanderen i 18. runde af Superligaen. 

Her kan du se Jakob Poulsen fundere over fortid i Monaco og fremtid i FC Midtjylland, da Ekstra Bladet mødte ham under Superliga-mandskabets træningstur i Portugal:

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.