Irriteret Tøfting: Forbandet over interview

Det er en 'lortestruktur', når det kan betale sig at tabe, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

- Det irriterer mig at blive tvunget til at tale om snyd eller ej i FCM's 2-1 sejr over SønderjyskE. Normalt har jeg ingen problemer med at sige tingene lige ud.

Dagen derpå er Ekstra Bladets ekspert Stig Tøfting fortsat i vildrede med, hvad der er op og ned i en kamp, som mange fortsat taler om.

Det forvirrer ham, at Christian 'Greko' Jakobsen efterfølgende sagde noget kontroversielt til TV3 Sport, og så alligevel ikke, men hans ord kan tolkes, som man vil.

- Jeg er forbandet over, at han tør sige noget, og så alligevel ikke siger noget.

Inden interviewet med Christian 'Greko' Jakobsen, som i den grad har stjålet overskrifter, var Stig Tøfting ikke i tvivl om, at alt var gået korrekt til i Herning.

Nu kan det ærgre ham, at der for alvor er kommet vand på møllen i forhold til konspirations-teorierne.

- Tænk, hvis vi til sommer vil stå i den situation, at FCM vil blive danske mestre med et point mere end Brøndby. Så vil kampen igen blive hevet frem, siger Tøfting, som selv var til stede på MCH Arena i Herning.

doc6zbsip625g0t7ycaij2.jpg
Her hæftede han sig som mange andre andre ved, at SønderjyskE's målmand Sebastian Mielitz 20 sekunder inden det famøse sejrsmål af fødselsdagsbarnet Gustav Wikheim havde en pragtredning på en friløber fra den samme spiller.

- Hvis SønderjyskE ville tabe med vilje, kunne han bare smidt sig til den forkerte side, og så var der ingen, der havde sagt noget som helst, sigerTøfting.

Den fornemme redning resulterede i et hjørnespark, hvor SønderjyskE i håb om et nyt godt indgreb fra Mielitz sendte fire mand op i FCM's ende.

Så langt så godt, fordi den første del af planen lykkedes, men SønderjyskE's Emil Scheel mistede bolden i omstillingen. Og så kunne hjemmeholdets Tim Sparv løbe fri på venstrekanten og sende et indlæg på tværs til Gustav Wikheim, der efter et hav af afbrændere endeligt kunne sparke bolden i nettet.

Godt nok så hverken den indskiftede Marc Pedersen eller Simon Poulsen ud til at have travlt med at komme retur efter at være blevet  'fanget' på det forkerte ben.

Det så ikke helhjertet ud, men det virkede som en naturlig reaktion på, at det sidste desperate forsøg på at få sejren var løbet ud i sandet.

Nederlaget viste sig at blive til 'en sejr', da SønderjyskE havnede i den - på papiret - letteste af de to nedrykningsgrupper.

- Det klæder ikke dansk fodbold, at vi skal stå og snakke om matchfixing, korruption og så videre. Det er noget, som vi altid har taget afstand fra, mener Stig Tøfting.

På sidstedagen af grundspillet hæftede eksperten sig også ved, at Brøndby vandt over Hobro på en klokkeklar fejl, ligesom Helsingør slog FCN på den ringeste bane, der nogensinde er blevet spillet på i Superligaen.

Det sælsomme mål i Herning skygger også for, at OB blev totalt ydmyget i Randers, der ellers har været helt i tovene i foråret.

- Vi kan ikke have en 'lortestruktur', hvor det kan betale sig at tabe, men jeg har ingen belæg for at kunne stå og sige, at det er svindel, selv om Christian 'Greko' Jakobsens udtalelser har bragt mig i tvivl, siger Tøfting.

Se det kontroversielle Greko-interview her:

 

Skandale-scoring ryster Superligaen: Nu raser debatten i Danmark

Tweetet alle taler om: Her er klubbens forklaring

Nu reagerer bagmændene: Her diskuterer de Superliga-skandalen

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+