Jess Thorup: Vi undervurderede ikke SønderjyskE

FCM’s cheftræner sparede profiler i bundter, men kun fordi, de var slidte efter fire kampe på ti dage

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

HADERSLEV (Ekstra Bladet): En afretter fra muren på kampens første FCM-forsøg mod mål – og 1-0. Tilsæt så en målmandsfadæse af dimensioner, da Marin Skender blev kvalt i sin egen comfort-zone og ikke kom frem mod hårdt kæmpende Pierre Kanstrups tilbagelægning. 2-1 og tre point til FC Midtjylland.

Og vinderen har vel altid ret? Jess Thorup vil i hvert fald ikke tages til indtægt for, at undervurderede SønderjyskE ved at spare folk som Jakob Poulsen, Martin Pusic, Kian Hansen, Jesper Lauridsen med flere i en startformation, der talte hele ni ændringer i forhold til løjerne på Gibraltar i tirsdags.

Snarere tværtimod!

- Jeg er ikke så glad for ordet ’gambler’. Jeg ved ikke, om man skal kalde det en kalkuleret risiko, rotation – eller det bare er det, vi kan i FC Midtjylland: Nemlig at give de unge chancen. Vi lagde tidligt en strategi i forhold til vores pressede program, så vi havde en plan for, hvornår vi lige skulle give den enkelte spiller en pause, siger Jess Thorup og tilføjer:

- Jeg var meget tilfreds med det jeg så både i forhold til de unge debutanter – men også de ældre, der gik forrest og viste vejen.

Har brug for friske folk
Men kan en spiller ikke deltage 100 pct. på tirsdag, hvis man har været i aktion fredag aften i Haderslev?

- Jo, men det ville han ikke kunne i dag i forhold til, at dette var fjerde kamp på ti dage.

- Så det var mere af hensyn til programmet forud end af hensyn til Apoel på tirsdag?

- Ja!

- Er I så slidte oven på en tur til Gibraltar?

- Ja, og hvis vi overhovedet skulle have en chance mod SønderjyskE,var vi nødt til at bringe friske folk på banen.

- Du har stamspillere, som end ikke er på bænken i dag. Hvorfor?

- Det er korrekt. Det er klart, at når man sidder og ser de her startere, så vurderer man, hvem det i givet fald er, der skal skiftes ud, og hvem skal vi have med. Jeg valgte f.eks. at tage Paul Onoachu med i dag, fordi jeg vidste, jeg muligvis ville gå over til plan B med to angribere, og der så jeg ikke Pusic som en del af den spillestil, der formentlig ville blive nødvendig mod SønderjyskE. Derfor var det naturligt, han blev hjemme, og det kan så være fordi, han skal spare kræfter til tirsdag – eller fordi jeg har en anden plan. Det må du vurdere.

Skal være med begge steder
- Nu vil du selvfølgelig sige, at Champions League-kval betyder meget for jer – men I skal vel også holde fast i Superligaen og være med begge steder?

- Og det er jo det, vi skal. Det var også derfor, det var vigtigt for mig at få set nogle ting i forhold til, at vi stiller med ni nye i forhold til Gibraltar-kampen. Jeg er med på, at det var en meget lige kamp, og den kunne vel gå til begge sider. Men jeg synes, at måden, vi spiller på, de ændringer, vi løbende foretager os og den grundlæggende tro på tingene gør, at vi kan tage en masse med. Både til Champions League og i Superligaen, som ER vigtig, fordi den er fundamentet for at komme ud at spille europæisk igen.

- Alle troede måske, at jeg stillede med et halvt hold, fordi jeg ikke anså denne kamp for at være vigtig. Det er helt forkert. Vi har hele tiden haft troen på at vi kunne vinde med dette hold.

- Hvis du skal være helt ærlig, må du vel også indrømme, at der er en pæn portion held i sprøjten – og milde gaver fra SønderjyskE?

- Jo jo, men sådan er det. Men jeg roser Duncan for at blive ved med at tro på den chance, der fører til sejrsmålet, og jeg synes, vi står sindssygt godt defensivt i forhold til dueller. De vinder mange andenbolde, men de bliver ikke helt vildt farlige. Men jeg er med på, det kræver lidt held, men det kræver også, at man tror på, man kan opsøge det. Og nu har vi spillet fire kampe på ti dage og fået fire sejre. Vi må sige, det er okay.

- Det er svært at argumentere imod…

- Nemlig!

15 kommentarer
Vis kommentarer