Jubel i FCM: Prisen på Sisto stiger

De danske mestre FC Midtjylland jubler over Pione Sistos kampafgørende indsats for U/21-landsholdet - supertalentet fra Tjørring er ikke blevet billigere, antyder sportsdirektør Claus Steinlein

Pione Sisto kom ind fra bænken og afsgjorde EM-åbningskampen til Danmarks fordel. Det har bestemt ikke fået prisen til at falde. (Foto: Lars Poulsen)
Pione Sisto kom ind fra bænken og afsgjorde EM-åbningskampen til Danmarks fordel. Det har bestemt ikke fået prisen til at falde. (Foto: Lars Poulsen)

Efterårets profil i Superligaen, Pione Sisto, er på alles læber torsdag, efter han i sin første officielle ungdomslandskamp scorede det afgørende mål, da Danmark vandt med 2-1 over værterne fra Tjekkiet ved U/21-EM onsdag aften. Med seks minutter igen af opgøret tænkte Sisto hurtigt, da en returbold efter et hjørnespark landede for foden af Sisto, der med frækhed smed en stiv tå på bolden, der sejlede i nettet.

(Foto: Lars Poulsen) U21EM PRAGtfuldt dansk EM-comeback - se målene her

Også i FC Midtjylland fulgte de med, og sportsdirektør Claus Steinlein er dagen derpå stolt over akademi-produktet fra FC Midtjylland, der jagtes af flere af de største klubber i verden. Og Claus Steinlein antyder, at Sisto nok ikke er blevet billigere at købe.

- Først og fremmest er vi alle glade og stolte. Han er bygget af noget specielt, og det er fantastisk gået af Pione, der sad ude det meste af foråret og kom ind og afgjorde guldkampen mod FCK. Det er hans første officielle U/21-kamp, og det viser bare, hvor mange ben han har i næsen. Han er så robust, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk og forklarer:

- Alle sidder og kigger på kampen. Jeg tror, at alle klubber på en eller anden måde var til stede på stadion under åbningskampen, så det sætter os da helt sikkert i en god position. Prisen afhænger selvfølgelig af efterspørgslen, så nu må vi se. Jeg vil ikke gå for meget ind i det, lad os nu nyde succesen i stedet.

Matchvinderen med den forløsende tåfiser, Pione Sisto, jubler efter sejren i selskab med Christian Nørgaard og Yussuf Poulsen. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Sisto: Den fik en med stivtåen

Pione Sisto har siddet ude det meste af foråret med lyskeproblemer og kommer formentlig ikke til at starte en kamp under slutrunden, men det betyder - som vi så i går - ikke, at han ikke kan have en afgørende betydning for det danske hold. Claus Steinlein fortæller, at FC Midtjylland ikke havde i sinde at sælge Sisto inden slutrunden.

- Det er bedre at få slutrunden overstået, men der har da været klubber, som har set en mulighed for at købe ham inden U/21-EM. Vi har fået mere og mindre konkrete bud, men det har haft betydning, at han har været skadet det meste af foråret. Jeg kan dog sige, at vi mærker kæmpe interesse, og at det selvfølgelig er fedt, siger Claus Steinlein.

FCM har tidligere haft succes med at sende en spiller til en slutrunde, hvorefter spilleren blev solgt for mange millioner kroner. Tilbage i 2010 var WInston Reid med New Zealand ved VM i Sydafrika. Her scorede Winston Reid og leverede fremragende, og så blev han solgt for 35 millioner kroner til West Ham, ligesom FC Midtjylland fik en videresalgsklausul på 10 procent af den næste salgspris.

U21EM Efter dansk comeback-sejr: Se hvem der strålede og skuffede

- Det er vidt forskellige spillere, og den ene vejer vel dobbelt så meget som den anden. Men det er jo bare til en slutrunde, at du viser dig frem som spiller, og alle scouts er på plads for kigge.

- Du spiller mod de bedste spillere fra andre lande, så det er et godt grundlag at måle en spiller på. I denne tid er der kun to ting at lave for klub-ledere og scouts: Enten er du ferie, eller også er du til U/21-EM. Og der er ikke mange, der er på ferie, siger Claus Steinlein, der slutter interviewet af med at hylde Pione Sisto igen.

- Han træner konstant, og han sover med en fodbold. Han er så dedikeret til at spille fodbold, og nogle gange virker det, som om det hele bare er en leg for ham. Han er så unik. For ham er det bare en kamp som alle andre, og på den måde kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt han ved, at han er med til en EM-slutrunde. Han går bare ind og gør det, han er god til, og det kommer han også til at gøre, når han spiller på de helt store arenaer.

U21EM Skuffet Fischer: Intet kan overraske mig

- Det siger meget om Pione Sisto, at man er skuffet, hvis han ikke gør en forskel i en kamp. Det er et kæmpe pres. Jeg var personligt lidt skuffet over de første fem-ti minutter, men så viser han, hvor god han er. Det kendetegner også klassespillere, at de ryster en dårlig start af sig. Han er unik, siger Claus Steinlein.

Pione Sisto har tidligere været meldt interessant for blandt andre FC Porto, og prisen på det danske supertalent skulle være omkring 50 millioner kroner. Med en stærk slutrunde bliver Pione Sisto bestemt ikke billigere at købe fri af FC Midtjylland.

Jess Thorup kunne smile efter kampen. Befriet. Han erkender, han talte med store bogstaver i pausen. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Thorup: Jeg brugte ord, jeg ikke vil gentage

2 kommentarer
Vis kommentarer