Jublende Jess: Det er imponerende

Kurven fortsætter: FCM-træner Jess Thorup har fået en perfekt start på det nye job med gode resultater i tre forskellige turneringer

Det var de færreste, der troede, at FC Midtjylland kunne fortsætte den stigende kurve, da Glen Riddersholm sagde op kort før sæsonstarten.

Men FC Midtjyllands ansættelse af Jess Thorup, der blev hentet som U21 landstræner, virker til at være rigtig godt castet. Han har fået lidt kritik for få scoringer fra holdet i de første måneder af sin cheftrænerperiode. Men efter ti kampe i Superligaen er status en førsteplads, videre deltagelse i pokalturneringen og ikke mindst gruppespil i Europa League med sejr i den første kamp over polske Legia Warszawa.

Randers-træner kritiserer sit hold: Vi virkede bange

Jess Thorup erkender også, at han ikke kunne have ønsket sig en bedre start på trænerlivet i FCM.

Nåleøjet

- Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg har været glad for en så god start. Det, at vi kom igennem nåleøjet videre til Europa League-gruppespillet, var en kæmpe præstation i sig selv. Men det, jeg er allermest begejstret for, er den måde, vi har håndteret at være med i tre turneringer på. Jeg har været nødt til at blande kortene rigtig mange gange, og dem, der er kommet ind, har bare leveret på rigtig højt niveau, sagde Thorup efter det jyske topopgør, som FCM vandt 2-0.

FCM måtte undvære profiler som Johan Dahlin, Petter Andersson, Kristian Bach Bak, Martin Pusic og ikke mindst Kian Hansen. Det ville normalt gøre rigtig ondt på ethvert Superliga-hold, men Thorup har masser af kvalitet at vælge imellem.

- Jeg tror ikke, jeg kunne stille to hold, der kunne føre Superligaen. Men der er ingen tvivl om, at man kigger på fire-fem stykker, som vi mangler, der uden tvivl kunne gøre en forskel. Så er det imponerende, at vi erstatter dem så let og har den bredde i truppen, der gør livet som træner lettere for mig, erklærede Jess Thorup.

Ulvene til tops igen efter vildt forsvarskoks

Han pegede blandt andet på forsvarsreserven Patrick Banggaard, der både scorede til 1-0 og siden blev udvist for en hård tackling på Patrick da Silva.

Lidt hård

Banggaard ærgrede sig over udvisningen midt i sin kamp for at få mere spilletid.

- Jeg synes, at udvisningen var lidt hård, og det er selvfølgelig ekstra ærgerligt, når jeg gerne vil spille så meget som muligt. Det er da lidt hårdt at sidde på bænken, men jeg accepterer det, fordi Erik (Sviatchenko) og Kian (Hansen) spiller så stærkt og lukker så få mål ind. Jeg må vente på mine chancer og gribe dem, lød det fra Banggaard.

I forhold til torsdagens Europa League-kamp i Brugge er Petter Andersson og Johan Dahlin definitivt meldt ude, mens Bach Bak, Pusic og Kian Hansen alle er meget tvivlsomme.

Se Bangaards udvisning her: