Kæmpe koks i ny FCK-nedtur: Sendt til tælling i Herning!

FC Midtjylland udnyttede et slagent FCK-mandskabs fejltagelser til at tryne de forsvarende mestre og lægge yderligere pres på Brøndby i guldduellen

HERNING (Ekstra Bladet): Ståle Solbakkens store hovedpine, de individuelle fejl, bliver ved med at koste FCK dyrt denne sæson. Efter en god indledning på storkampen i Herning satte københavnerne selv FC Midtjylland i gang med graverende fejltagelser.

Ulvene så sig aldrig tilbage, efter de blev lukket ind gennem kattelemmen, og fortjent kørte guldkandidaterne en 3-1 sejr i land - selv uden en skadet Paul Onuachu, der blev erstattet fint af en ny farlig nigerianer, Frank Onyeka.

Med sejren bevarer FCM presset på Brøndby guldduellen, mens FCK skal til at kigge sig over skuderen med henblik på top seks.

Intensiteten var ikke til at tage fejl af i en af dansk fodbold nyklassikere. Der var masser af rabalder i nærkampene, små ‘feje’ tricks og masser af vilje fra begge mandskaber. En fornøjelse at se på, selv om vi skulle et kvarter ind i kampen, inden den første chance faldt.

Her var det FCK, der viste tænder først, da Denis Vavro sendte et kraftfuldt hovedstød mod mål, som blev blokeret. Efterfølgende sendte en livlig Robert Skov et skud af sted fra en spids vinkel, som Jesper Hansen fik pareret med møje og besvær.

Gæsterne fortsatte de gode takter, og efter 23 minutter sprudlede Robert Skov igen med bolden klistrer til støvlerne. Denne gang overlod han dog ansvaret til Peter Ankersen i højre side, og landsholdsbacken smækkede et fladt indlæg lige i fødderne på en fri Pieros Sotiriou, der fortjent bragte FCK i front.

Først efter gæsternes scoring vågnede midtjyderne for alvor, men det var til gengæld uden at snooze yderligere dyrebare sekunder. Samtidig begyndte nervøsiteten og de individuelle fejl at snige sig ind i FCK’s spil - noget som har kostet Ståle Solbakkens mandskab masser af point denne sæson.

Artiklen fortsætter under billederne ...

FC København-forsvaret var igen usikkert. Denne gang måtte mestrene indkassere tre mål. Foto: Anita Graversen
FC København-forsvaret var igen usikkert. Denne gang måtte mestrene indkassere tre mål. Foto: Anita Graversen

Midtjylland slog de danske mestre med 3-1. Foto: Anita Graversen
Midtjylland slog de danske mestre med 3-1. Foto: Anita Graversen

Ny profil viste format igen
Efter en lille halv time skruede hjemmeholdet endnu en tand op for blusset, mens FCK tog imod det ene slag efter det andet som en groggy bokser, der uomtvisteligt ville smide sig på gulvet snarest.

Gustav Wikheim tørrede Peter Ankersen grueligt i venstre side og smækkede et indlæg ind, som Michael Lüftner ikke formåede at gøre mere ved end at sende om bag i eget felt. Zsolt Korcsmar var mest vaks og sendte fra kanten af det lille felt kuglen ind foran mål til en helt umarkeret Frank Onyeka, der scorede for anden kamp i træk.

Farlige Frank 2.0 afløste i startopstillingen en skadet Paul Onuachu i frontkæden, og selv om Onyeka på FC Midtjyllands egen hjemmeside sammenlignes med N’Golo Kanté og beskrives som en defensivt indstillet midtbanespiller, så kan han altså finde vej til netmaskerne.

Ud over de to Superligamål i to kampe, så har Farlige Frank også lavet to mål i en pokalkamp for FCM. Han bliver næppe rykket tilbage på den defensive midt lige med det første.

Så lugtede Ulvene blod mod de sårede Løver, og værterne lagde et voldsomt pres i en herlig lydkulisse i Herning. Det blev dog en fatal fejl fra William Kvist, der kort inden pausen gav FCM et fortjent føringsmål.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der var storartet stemning i Herning, men på banen så FCK kun røgen efter ellers at være kommet i front. Foto: Anita Graversen
Der var storartet stemning i Herning, men på banen så FCK kun røgen efter ellers at være kommet i front. Foto: Anita Graversen

Kvalerne fortsætter
FCK-anføreren sendte en håbløs bold på tværs af banen på egen halvdel. Den opsnappede Mikkel Duelund med lethed, og uden at kigge sig tilbage fortsatte den lille magiker hele vejen frem til FCK-feltet og klappede tørt føringen i kassen. Mikkel Duelund kan noget ganske særligt, når selvtilliden bobler i kroppen på den unge mand.

Anden halvleg fortsatte i et hæsblæsende tempo med sporadiske muligheder til begge hold, men gemytterne blev dæmpet en smule, idet FCM trak kæderne længere tilbage og satsede på kontra til de lynhurtige kanter.

Det blev dog en klassisk FCM-scoring, der satte punktum for en underholdende søndag i Herning få minutter før tid. Jakob Poulsen skruede et frispark knaldhårdt på stolpen, og Marc Dal Hende var over returen som en høg.

Så var kampen lukket, og i Herning er der så stort overskud, at Rafael van der Vaart blev sendt på banen i tillægstiden.

SE ALLE FIRE MÅL FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

FC Midtjylland Stopper det aldrig? FCM kan sælge endnu en profil

FC København Ståle om FCK's forsvarsproblemer: Det er mit ansvar

196 kommentarer
Vis kommentarer