Keeper-krig i FCM: 'Et kæmpe slag i ansigtet'

Johan Dahlin ser sig selv som den bedste målmand i FC Midtjylland, men den degraderede Jakob Haugaard tror på, at han kan vippe det nye førstevalg af holdkortet

Jakob Haugaard er blevet degraderet i FC Midtjylland, efter Johan Dahlin er kommet til klubben. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Haugaard er blevet degraderet i FC Midtjylland, efter Johan Dahlin er kommet til klubben. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

ALBUFEIRA (Ekstra Bladet): Da Jakob Haugaard gik i seng søndag 4. januar, var han førstemålmand for Superligaens førerhold, men da han stod op dagen efter, var det til nyheden om, at han var blevet degraderet. FC Midtjylland havde forstærket sig med den svenske landsholdskeeper Johan Dahlin, og med ét var Haugaard henvist til bænken.

- Jeg forstod i og for sig godt, at Johan blev købt i henhold til klubbens ambitioner. Men set i lyset af sæsonens forløb, hvor jeg havde spillet, og de samtaler, jeg havde haft med min træner, følte jeg lidt, at jeg fik ét at vide, og så blev der gjort noget andet. Det var en stor skuffelse og et kæmpe slag i ansigtet, siger Jakob Haugaard.

Ekstra Bladet møder den 22-årige keeper på den portugisiske sydkyst, hvor FC Midtjylland har indlogeret sig som led i forberedelserne til den resterende del af sæsonen.

Blandt verdens største talenter: Nu får han ny Superliga-kontrakt

Til venstre for ham sidder svenskeren, der indirekte er skyld i, at Haugaard efter alt at dømme kommer til at se langt efter spilletid i foråret. Og Johan Dahlin forstår sin kollegas frustration, men nyerhvervelsen fra Genclerbirligi har ingen dårlig smag i munden.

Jakob Haugaard missede ikke en eneste Superliga-kamp for FC Midtjylland i første halvdel af sæsonen. (Foto: Rasmus Baaner)
Jakob Haugaard missede ikke en eneste Superliga-kamp for FC Midtjylland i første halvdel af sæsonen. (Foto: Rasmus Baaner)

- Nej, det har jeg ikke. Man kan vende problemstillingen om og se det hele fra en positiv vinkel. Vi kan lære noget af hinanden, og jeg tror, at det er godt med konkurrence. Du bliver en bedre målmand, når du hele tiden bliver presset, siger Johan Dahlin.

Med et imponerende cv, der blandt andet tæller et svensk mesterskab og fire A-landskampe var det ikke overraskende, at den 28-årige målmand blev kørt stilling som nyt førstevalg hos FC Midtjylland, da han blev præsenteret i januar. Står det til Jakob Haugaard, er det dog kun en titel, som det nye navn i Superligaen får til låns.

FCM-boss: Stor konkurrence om pladserne

Haugaard: - Jeg tror på, at jeg kan slå Johan af holdet. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne gøre det. Det ville være kedeligt, hvis jeg bare kom til træning, kastede håndklædet i ringen og tænkte, at der ikke var nogen grund til, at jeg var her. For det er der, siger Haugaard.

Du spillede alle kampene i efteråret og var med til at sende FCM på guldkurs, men er alligevel blevet degraderet. Synes du, at du er blevet fair behandlet?

Haugaard: - Det er svært at snakke om fair og unfair behandling i fodboldverdenen. Jeg følte ikke, at solen skinnede min vej, da det hele blev meldt ud, men jeg er også forholdsvis ny i gamet. Det er nok bare sådan, branchen fungerer, og det skal jeg vænne mig til.

Johan Dahlin har modsat Haugaard international erfaring. Her ses svenskeren i aktion mod Wilfried Bony i en kamp for Malmö. (Foto: PA Photos)
Johan Dahlin har modsat Haugaard international erfaring. Her ses svenskeren i aktion mod Wilfried Bony i en kamp for Malmö. (Foto: PA Photos)
 

Dahlin: - Der vil altid være kamp om, hvem der skal spille. Der er ingen, som kan love dig noget. Jeg skrev under på en kontrakt med FC Midtjylland for at blive holdets førstemålmand, men det er op til mig selv at præstere.

Nu har du trænet med Jakob i nogle dage. Føler du, at dit niveau berettiger dig til at slå ham af holdet?

Dahlin: - Man synes jo altid selv, at man er den bedste. Og sådan skal det være. Han har sine forcer, og jeg har mine.

Troen på egne evner fejler således ikke noget hos de to ankermænd, men det er ikke på bekostning af respekten for holdkammeraten. Duoen bryder sig ikke om ordet hierarki og vil hellere se hinanden som kolleger frem for konkurrenter.

Dahlin: - Der findes intet målmands-hierarki. Som keepere arbejder man meget tæt sammen i en lille gruppe, og vi er afhængige af hinanden. Uanset hvem der spiller.

Jakob Haugaard er overbevist om, at han kan vippe Johan Dahlin af holdkortet i FCM. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Haugaard er overbevist om, at han kan vippe Johan Dahlin af holdkortet i FCM. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Haugaard: - Selvfølgelig er der en, som står mellem stængerne, når kampene starter, men vi er en lille separeret enhed i forhold til resten af spillertruppen, og der tror jeg, at det er vigtigt, at vi støtter hinanden så meget, som vi kan. Jeg går ikke og håber på, at Johan taber bolden ind i målet. Det ville kun skabe et dårligt arbejdsklima.

Dahlin: - Det er jeg helt enig i. Udefra set kunne man fristes til at tro, at vi ville have de tanker, men sådan er det ikke. Du udvikler dig bedst, når du konkurrerer med gode spillere. Jeg har en tro på, at vi kan presse hinanden. Den, der ikke spiller, vil gerne på holdet, og så gælder det om at arbejde endnu hårdere.

Haugaard: - Det ville jo aldrig gavne mig at være sur og tvær på Johan. Jeg kan ikke se, at der skulle komme noget godt ud af det. Det er jo heller ikke hans skyld, at situationen er, som den er. Hvis jeg går og bruger min energi på det, løber Johan bare længere væk fra mig. Jeg kæmper for at få pladsen, og han kæmper for at beholde den.

Her kan du se FC Midtjyllands målmandstræner Henrik Ipsen afgive sin dom over de to keepere:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time