Kjær skaffer flere millioner til FCM

Skiftet fra Lille til Fenerbahce udløser i omegnen af to mio. kr. til FC Midtjylland.

Simon Kjær bliver ved med at være en rigtig god forretning for FC Midtjylland.

i 2008, da han blev solgt til Palmero, gav det 30 mio. kr. i kassen.

Og siden er millionerne blevet ved med at vælte ind til de danske mestre.

Senest har skiftet fra Lille til Fenerbahce udløst endnu et millionbeløb.

Simon Kjær har skrevet en fireårig kontrakt med Fenerbahce. (Foto: Milliyet) Intl. fodbold Tyrkerne vilde med Kjær

FC Midtjylland får nemlig i omegnen af 2,5 procent af tranfersummen i såkaldte uddannelsespenge. Det betyder, at midtjyderne har udsigt til 1,4 mio. kr. straks, når Fenerbahce har betalt Lille.

Derudover venter yderligere 500.000 kr., hvis Fenerbache ender med at betale de sidste 20 mio. kr. for Kjær. Et beløb, som kommer til udbetaling til Lille, hvis Simon Kjær spiller Champions League eller vinder mesterskaber med sin nye tyrkiske klub.

Altså et beløb i underkanten af to mio. kr. får FCM ud af det skifte.

- De penge vi nu har udsigt til at få for Simon Kjær betyder meget for os. det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har lavet på vores akademi. De store investeringer vi har lavet gennem årene på akademiet bliver belønnet,  siger FCMs sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet.

Vaclav Kadlec er kommet i Ajax' søgelys - det kan være dårlige nyheder for FC Midtjylland. (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland Ajax udforder FC Midtjylland om Kadlec

Simon Kjær bidrog også til klubkassen, da han rejste fra Palermo til Wolfsburg. Her kostede han 90 mio. kr., hvilket sendte 2,25 mio. kr. til midtjyderne.

Da Kjær senere skiftede fra Wolfsburg til Lille for 22 mio. kr. udløste det 560.000 kr. til FC Midtjylland.

Simon Kjær har altså til dato udløst 34, 2 mio. kr. til FCM. beløbet bliver 500.000 kr. større, hvis Fenerbache må betale de sidste 20 mio. kr. til Lille for forsvarsspilleren.

Fenerbahçe er kendt for sine fanatiske fans, som Simon Kjær allerede har stiftet bekendtskab med (Foto: Carsten Ingemann / Polfoto) Intl. fodbold Her er din klub, Kjær: Fanatiske fans, intens interesse og en formand i fængsel

6 kommentarer
Vis kommentarer