Krigeren 'Duncan' hader bænken

KRIGER: Morten ' Duncan' Rasmussen lader ingen tvivl tilbage om, at han føler, han har fortjent at starte inde hver gang. Det understregede han med to mål mod Esbjerg

Morten 'Duncan' Rasmussen hyldes for sin ene af to scoringer (Foto: Claus Bonnerup)
Morten 'Duncan' Rasmussen hyldes for sin ene af to scoringer (Foto: Claus Bonnerup)

HERNING (Ekstra Bladet): For ti år siden var der en AGF-angriber på 20 år, der blev parkeret på bænken og måtte se sine holdkammerater tabe 1-0 til Randers FC.

På vej ud til den ventende spillerbus lagde den unge angriber bestemt ikke skjul på sine frustrationer og satte markante spørgsmålstegn ved trænerens valg.

Morten ' Duncan' Rasmussen er nu blevet ti år ældre.

En mastodont i FC Midtjylland-truppen. En spiller der fylder lige så meget i FC Midtjylland, som anfører Kristian Bak.

En spiller, som er en tikkende bombe, hvis han bliver bænket.

Men Morten ' Duncan' Rasmussen er på mange fronter blevet ældre. Mens den uformelle snak blandt holdkammeraterne går på en spiller, der slet ikke vil acceptere, at han i sæsonens første to kampe er blevet bænket til fordel for den dyrt indkøbte Martin Pusic, så ved Morten ' Duncan' Rasmussen, efter at han har rundet de 30 år, at det ikke nytter at gale op.

Morten Duncan scorede to mål i FCM's 3-0-sejr over Esbjerg. (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Duncan-show giver chefen panderynker

Pione Sisto er ude i seks uger (Foto: Ernst van Norde) Superligaen Chok i FCM: Uden stjernen i seks uger

Der skal præsteres
Det handler om at præstere.

Og det gjorde Duncan så... to gange på seks dage. Først tog han den utaknemmelige tur til de store vidder i Vildbjerg, hvor han i pissende marts-regn var med til at nedkæmpe Silkborg - i reserveholds-ligaen.

Det overbeviste Glen Riddersholm, at Duncan faktisk var for vild til Vildbjerg. Så da Martin Pusic i ugens løb lagde sig ned med ømhed i hoften oven på et par hårde opgør med OB's og Brøndbys forsvarere, så var vejen tilbage til rampelyset banet for Morten ' Duncan'.

Og Morten ' Duncan' Rasmussen sørgede for, at følgespottet blev på ham kampen igennem, da han med to træffere i første halvleg sendte pointene uden for Esbjergs rækkevidde. Først headede han et frispark fra Jakob Poulsen ind til 1-0 efter ni minutter - og kort før pausen scorede han med fødderne til 2-0, da han inden for det samme minut blev sendt solo mod Martin Dubravkas mål.

En klasse-præstation. Og et signal til Glen Riddersholm om, at der findes to personer i denne verden, der ikke sættes i ' hjørnet'. Og den anden er ' Baby' fra Dirty Dancing.

TV: Se Esbjerg-fans drille FCM: Ikke et mesterskab værdigt

Duncan vil spille hver gang
- Jeg vil gerne spille hver gang, men det er træneren, der sætter holdet... gentog FCM-angriberen derfor igen og igen og igen, da han efter kampen blev bedt om at sætte ord på følelsen af at levere, når det er påkrævet.

- Jamen, jeg synes ikke, der er noget at bevise for mig. Jeg har bevist igen og igen gennem årene, at jeg ved, hvordan mål skal scores.

Så jeg synes helt ærligt ikke, at jeg har mere at bevise, konstaterede Duncan med den henkastede ligegyldighed, som i dag er hans varemærke.

Tag ikke fejl af signalerne udadtil. Internt i FC Midtjylland-truppen ved de godt, at en Duncan, der spiller - og scorer - er væsentlig mere omgængelig end den bænkede Duncan.

Men FC Midtjylland-angriberen, der indhentede Peter Graulund på alletiders topscorerliste med målene i går, ved også godt, at karrieren går på hæld.

Morten 'Duncan' i aktion mod Esbjerg (Foto: Claus Bonnerup)
Morten 'Duncan' i aktion mod Esbjerg (Foto: Claus Bonnerup)
 

Tromler mod guldet
Han skiftede i sin tid til Brøndby for at vinde noget, men måtte sidde udenfor med skade, da Brøndby vandt pokalfinalen i 2008. Så meget sølvtøj står der ikke i det personlige pokalskab.

FC Midtjylland tromler i dag mod mesterskabet. 11 sejre i træk på hjemmebane betyder, at ' De Uovervindelige' rækker ud efter FC Københavns rekord. Men for matchvinderen er der ingen tvivl..

- Jeg vil hellere have guldet end alle mulige rekorder på hjemmebane! smiler han.

Og stråler af den beslutsomhed, som lige nu gennemsyrer FC Midtjyllands jagt på guldet... Denne gang må det ikke kikse.

Se målene fra kampen her

2 kommentarer
Vis kommentarer