Mestre i krise: FCM freder Thorup... for nu

Trods en skidt periode i Superligaen er der masser af tålmodighed i FC Midtjylland

Det er hårdt at være Jess Thorup efter en kikset start i Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)
Det er hårdt at være Jess Thorup efter en kikset start i Superligaen (Foto: Claus Bonnerup)

Trods markante forstærkninger hen over vinteren kan FC Midtjylland allerede efter tre kampe i foråret vinke farvel til et titelforsvar.

Og mestrenes pointhøst har været decideret alarmerende i anden tredjedel af sæsonen. Blot to sejre i de seneste ni kampe er urovækkende for de ambitiøse midtjyder.

Især falder det i øjnene, at holdets offensive idéer er svære at få øje på, samtidig med at skarpheden på dødbolde er stort set ikke eksisterende.

De to sidste punkter peger direkte mod cheftræner Jess Thorup, men FCM-træneren skal ikke frygte for sit job, bedyrer bestyrelsesformand Rasmus Ankersen over for Ekstra Bladet.

- Vi er meget tilfredse med det arbejde, som Jess Thorup og trænerstaben udfører, fastslår Ankersen.

Se også: Blev ydmyget mod United og dummede sig mod FCN: Jeg solgte kammeraterne

- Det tager tid at bygge et hold op, og vi befinder os lige nu i en overgangsfase. Der er skiftet meget ud i truppen, og vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne gøre det, samtidig med at vi skabte resultater. Men vi har det langsigtede perspektiv for øje her, siger han.

- Allerede sidste forår havde vi problemer med at score mål i åbent spil. Det er for så vidt ikke nyt. Vi scorer bare ikke det samme mål på dødbolde som tidligere, og dermed får vi ikke de nemme mål, analyserer Rasmus Ankersen.

Der skal ske noget i FCM. Ellers er Jess Thorup en voldsomt presset mand. Foto: Claus Bonnerup Allan Olsen - 8. mar. 2016 - kl. 08:38 Pinligt, FCM - og hvad sker der, Thorup?

- Vi er prøver på at give holdet en ny dimension med de spillere, der er bragt ind. Og så længe vi kan se, at den plan går i den rigtige retning, så er der masser af tålmodighed.

- Nogle gange kommer man bare til at tgae et skridt tilbage før der kan tages to frem. Selv FC København har oplevet, at det ikke er problemfrit at tage de skridt, konstaterer bestyrelsesformanden.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere