Mestrene dukkede SønderjyskE i dramatisk sølvduel

FC Midtjylland vandt en intens topkamp over SønderjyskE og holder dermed sølvet inden for rækkevidde

FC Midjylland slog SønderjyskE 3-2, og derfor kan FCK blive mestre, hvis de vinder hjemme over Nordsjælland mandag. (Foto: Claus Bonnerup)
FC Midjylland slog SønderjyskE 3-2, og derfor kan FCK blive mestre, hvis de vinder hjemme over Nordsjælland mandag. (Foto: Claus Bonnerup)

HERNING (Ekstra Bladet): Danske mestre bliver FC Midtjylland ikke i år, men mindre kan også gøre det vurderet på sejrsbrølet efter 3-2 over SønderjyskE i lørdagens sølvbrag.

Med de tre point halverer midtjyderne nemlig afstanden til den sønderjyske overraskelse, der fortsat indtager andenpladsen i Superligaen.

Jess Thorup havde valgt at angribe kampen med to mand helt i front. Lange Paul Onuachu var bragt i startopstillingen for at tage sig af de mange dueller med det bomstærke sønderjyske centerforsvar.

Pierre Kanstrup og Kees Luijckx havde dog godt styr på Onuachu og Martin Pusic, så selv om hjemmeholdet sad på boldbesiddelsen i kampens indledning og brugte den til at smække mange lange afleveringer frem, kom der ikke mange chancer ud af det.

Hvad topkampen manglede i muligheder, havde den til gengæld i fight og intensitet. Der blev gået til makronerne fra begge mandskaber, og dommer Jakob Kehlet tillod den fornemme herrefight.

De sønderjyske gæster forsøgte sig flere gange med omstillinger, og med den sejrsstime, som topholdet befinder sig i dette forår, lurede faren konstant i midtjydernes målfelt.

Der har været grund til jubel i denne sæson for Thomas Delaney og FCK. Klubben har slået til i topkampene (Foto: Jens Dresling) FC København Se tallene: FCK smadrer konkurrenterne i toppen

Det blev dog kun til halve chancer til begge hold - lige ind til det 28. minut. For at være ærlig, så var det faktisk også kun en halv mulighed, som Martin Pusic fik sneget over stregen til en ellers fortjent føring.

Et hjørnespark sejlede hele vejen over til fjerneste stolpe, hvor den østrigske angriber på mærkværdigvis fik bolden i mål efter klumpspil i det lille felt. Den ellers formstærke Marin Skender i SønderjyskE-målet så alt andet end overbevisende ud i situationen, og kroaten må tage målet på sin kappe.

Der skulle dog ikke engang gå fem minutter, før sønderjyskes comebackkids fik svaret igen. Marc dal Hende nåede højst på et frispark, der blev slået langt frem i banen, og venstrebacken dirigerede bolden i en blød bue over Mikkel Andersen, der var prisgivet. Flot hovedstødsteknik af dal Hende, der også kom på måltavlen sidste weekend.

Så var gæsterne pludselig bedst på bolden, og bare to minutter efter føringsmålet havde Tommy Bechmann en gigantisk chance for at bringe SønderjyskE foran i sølvduellen. Den rutinerede angriber formåede dog at sende sin afslutning forbi mål, efter bolden pludselig havnede foran ham midt i feltet.

Den blonde angriber kom igen i fokus kort efter pausen, da han følte sig snydt for et straffespark. Ud af det blå tabte Mikkel Andersen bolden lige foran Tommy Bechmann. FCM-keeperen skubbede herefter SønderjyskE-angriberen omkuld i kampen om den lille runde, men Kehlets fløjte forblev tavs, selv om det fra afstand ellers kunne ligne en forseelse.

Tommy Bechmann ville gerne have straffe i en duel med Midtjylland-keeper Mikkel Andersen. (Foto: Claus Bonnerup)
Tommy Bechmann ville gerne have straffe i en duel med Midtjylland-keeper Mikkel Andersen. (Foto: Claus Bonnerup)

Slagsmålene på banen fortsatte i anden halvleg, og kampen udviklede sig til en rodet affære, hvor begge mandskaber forsøgte at vinde krigen om midtbanen med alle midler. Kampens betydning skinnede virkelig igennem, og der blev uddelt flere advarsler, mens tacklingerne føg på MCH Arena.

Chancerne var stadig ikke af den største kaliber til hverken FCM eller SønderjyskE, men tændingen i kampen var så høj, at selv de mindre tilbud virkede dødsens farlige. Dem havde Martin Pusic et par stykker af, men det lykkedes ikke østrigeren at fordoble sin måltotal i kampen.

Til gengæld lykkedes det for angrebskollegaen, Paul Onuachu, at bringe Ulvene foran 2-1 efter 74 minutter. Endnu engang viste den store nigerianer sin spidskompetence, da han uimodståeligt pandede et frispark fra Jakob Poulsen helt ud i siden af målet og uden for Marin Skenders rækkevidde. Tredje mål på dødbolde i sølvduellen.

Sønderjyskes Tommy Bechmann håber på, at eventuelle medaljer kan lokke profiler til Sønderjylland (Foto: Christer Holte) SønderjyskE Sønderjyske-målræv: Medaljer kan tillokke profiler

Det virkede ikke til, at SønderjyskE havde ikke mere at skyde med i kampens afslutning, og indskiftede Pione Sisto så dermed ud til at lukke topkampen med to minutter igen, da han kunne afrunde et flot FCM-angreb med forarbejde af Daniel Royer og Kristoffer Olsson. Det var anden kamp i træk, Pione Sisto kom på banen fra bænken og på måltavlen.

Men bedst som herninggenserne var begyndt at juble på tilskuerrækkerne, dukkede Silas Songani op i overtiden og puttede en udligning i kassen, da Mikkel Andersen kun kunne parere en afslutning fra Marc dal Hende ud i fødderne på Songani. Så var nerverne tilbage i sølvbraget i samtlige fem tillægsminutter.

Det blev dog ikke til mere end spænding om resultatet for SønderjyskE, der dermed fik det første nederlag i seks kampe.

TV: Skal Tommy Bechmann have straffe her?

 

32 kommentarer
Vis kommentarer