Annonce:
Annonce:

Midtjysk juvel: Han sagde nej til Liverpool

Stortalent: Den engelske storklub ville i sommer købe FC Midtjyllands kun 18-årige midtbanespiller Mikkel Duelund, men stortalentet valgte at afvise englænderne

Hør Jess Thorup fortælle om holdets sæsonoptakt fra Dubai.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Midtjylland

DUBAI (Ekstra Bladet): Liverpool kendte ham godt.

Året før havde The Guardian haft ham på sin liste over verdens 40 største talenter fra årgang 1997, men det var på en smuk august-aften i Middelfart, at den engelske storklub blev overbevist. De skulle købe FC Midtjyllandspilleren.

13. august 2015 mødte det danske U20-landshold Liverpools U21-hold i en testkamp, og efter opgøret var englænderne solgt. Det var Mikkel Duelund næsten også.

Han scorede én gang i den danske 3-0-sejr og var ifølge DBU's referat flyvende. Liverpool-folket så hans præstation på samme måde og henvendte sig ifølge Ekstra Bladets oplysninger kort efter til FC Midtjylland.

De ville købe 18-årige Duelund, og det skulle være nu.

Annonce:

Men FC Midtjylland ønskede ikke at sælge - timingen var dårlig og det tilbudte beløb for dårligt - og endnu vigtigere: Mikkel Duelund ville ikke til Liverpool.

Mange drenge i alle aldre drømmer ellers om at trække i den berømte røde trøje, de allerfærreste får tilbuddet, og endnu færre takker nej. Men det gjorde han altså, Mikkel Duelund.

FC Midtjyllands 'Batman' vil ødelægge United

Var ikke i tvivl
Man får ikke FC Midtjyllands stortalent til selv at sige Liverpool, men det er heller ikke sådan, at han afviser historien, da Ekstra Bladet møder ham under midtjydernes træningslejr i Dubai.

- Hvilken klub det var, er lige meget, men når man får at vide, at der er interesse fra en forholdsvis stor klub, så kan man ikke lade være med ikke at forholde sig til det, siger Mikkel Duelund.

Henvendelsen satte mange tanker i gang hos den unge spiller, der for præcis et år siden skrev under på sin første voksenkontrakt i FC Midtjylland og allerede fik sin Superliga-debut i mesterskabssæsonen.

Annonce:

Han var dog ikke i tvivl om, hvad der var det bedste for karrieren.

- Jeg var hele tiden klar over, at jeg skulle fortsætte i Midtjylland, så selve beslutningen tog ikke lang tid at tage.

- Men jeg tænkte selvfølgelig meget over det, og det var en sjov tanke at lege med. Selv om du godt ved, at du ikke skal dertil, skylder du dig selv lige at tænke over, hvad det er for noget.

- For det er stort, siger Mikkel Duelund, der i denne sæson for alvor er blevet en etableret del af FC Midtjyllands Superliga-hold og spillede 11 af efterårets 18 kampe.

Netop det, at han allerede kunne kalde sig for Superliga-spiller, da Liverpool kom på banen, var helt centralt for hans beslutning.

Han er stadig bare teenager, men Mikkel Duelund er en modig mand. Han havde is i maven og afviste prompte, da Liverpool ville have hans underskrift. (Foto: Ernst Van Norde)
Han er stadig bare teenager, men Mikkel Duelund er en modig mand. Han havde is i maven og afviste prompte, da Liverpool ville have hans underskrift. (Foto: Ernst Van Norde)
 

Modnet ekstra meget
Skulle han have været til England, havde det været som ungdomsspiller, og den tid er ligesom overstået for aarhusianeren.

- Det er selvfølgelig også en drøm at få lov at komme til udlandet i en ung alder.

Annonce:

Det er fedt se, når unge spillere kommer af sted - specielt når de klarer den.

- Men jeg havde etableret mig i førsteholdstruppen, og når unge kommer af sted, er det ofte til et U19-hold, og jeg ville ikke risikere at ryge tilbage til det trin, siger Mikkel Duelund, der er bevist om, hvad der kræves, hvis drømmen om en karriere i en af Europas top fem-ligaer skal gå i opfyldelse:

 - Jeg blev modnet ekstra meget, da jeg kom op i seniortruppen, og jeg kan huske, hvad jeg sagde til min far på vej hjem i bilen til Aarhus, efter jeg lige havde underskrevet min kontrakt.

- Jeg siger til ham: ' Hvis ikke jeg er voksen nu, så har jeg travlt'. Der er ikke tid til at være barn i denne branche for at sige det ligeud.

En klump i halsen Mikkel Duelund tog allerede nogle år før nejet til Liverpool en vigtig beslutning til gavn for karrieren.

Duelund jubler efter en scoring. (Foto: Claus Bonnerup)
Duelund jubler efter en scoring. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Annonce:

Som 14-årig sendte han en mail til AGF's daværende talentchef, Casper Bugge. ' Jeg stopper i AGF', skrev Duelund, der i stedet tog til FC Midtjyllands akademi på heden.

- Det var med en klump i halsen. Jeg var sindssygt nervøs for, om jeg nu havde truffet det rigtige valg, men det har vist sig, at det var en rigtig god beslutning.

- FC Midtjylland har hjulpet mig i rigtige retning som fodboldspiller og som menneske.

Havde jeg spillet i en anden klub, er jeg sikker på, at jeg ikke havde været den samme Mikkel i dag.

- Hvordan havde du så været?

 - Hvis jeg var blevet i AGF nok mere ensporet og måske ikke så glad, som jeg selv mener, at jeg er. Og måske heller ikke så seriøs på fodboldbanen.

- Jeg mener virkelig, at FCM har skubbet mig i den rigtige retning både som menneske og som fodboldspiller.

Mikkel Duelund trives i FCM-flokken. Selv ikke et tilbud fra traditionsklubben Liverpool var nok til at lokke ham væk. Billedet fra Dubai, hvor Midtjylland i øjeblikket er på træningslejr. (Foto: Ole Steen)
Mikkel Duelund trives i FCM-flokken. Selv ikke et tilbud fra traditionsklubben Liverpool var nok til at lokke ham væk. Billedet fra Dubai, hvor Midtjylland i øjeblikket er på træningslejr. (Foto: Ole Steen)
 

En vinderkupon
I det midtjyske har den centrale midtbanespiller med hang til det offensive forfinet de egenskaber, han allerede viste i AGF.

Annonce:

Knægten kan drible og er dygtig til at tage de sure dybdeløb ind i modstanderens felt, der oftest resulterer i ingenting, men indimellem giver et vigtigt mål.

I FC Midtjylland har Duelund imponeret i opstarten og er en vigtig del af 2016-planen.

- Han er slet ikke til salg, siger sportsdirektør Claus Steinlein, inden han retter sig selv:

- Altså, alt kan selvfølgelig købes, men den midtjyske købmand er godt klar over, at nummer 22 er en vinderkupon, og en sådan går ikke billigt.

Derfor fik Liverpool et bestemt nej, da de troede, at de skulle købe en dansk ungdomsspiller.

FC Midtjylland har større planer med teenageren, der er kraftigt i spil til en startplads mod barndommens favoritter Manchester United i de kommende Europa League-opgør.

- Det er en vanvittig mulighed at få, og jeg kan næsten forestille mig de overskrifter, det ville give, hvis FC Midtjylland slog United ud, siger Mikkel Duelund.

Annonce:

Sker det, vil de utvivlsomt glæde sig i Liverpool. Men nok også ærgre sig over, at det i sommer ikke lykkedes at få ham danskeren, der i Middelfart kørte rundt med klubbens egne bedste unge spillere.

Familien overbeviste mig: Nu må du satme komme i gang!

TV: Duelund er ikke den eneste eftertragtede ulv på Heden. Hør West Ham-træner Slaven Bilic fortælle, hvordan klubben i sommer forsøgte at hente Sisto.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: