Mourinho kan lære af Thorup: Ingen bortforklaringer

- Vi skal ikke bruge skaderne eller vores kampe i Europa som en undskyldning for det, vi leverede mod Brøndby, siger Jess Thorup

Jess Thorup kommer ikke med bortforklaringer. Han var ærlig efter nederlaget mod Brøndby. Han mente ikke, at FCM havde været gode nok. (Foto: Lars Poulsen)
Jess Thorup kommer ikke med bortforklaringer. Han var ærlig efter nederlaget mod Brøndby. Han mente ikke, at FCM havde været gode nok. (Foto: Lars Poulsen)

Det kendetegner en toptræner med format ikke at lede efter bortforklaringer eller begynde at undskylde en præstation med mange skader.

Sådan en type er Jose Mourinho på ingen måder. For ham er det altid de andres skyld, når Chelsea taber.

Men sådan ser verden ikke ud fra Jess Thorups stil. FCM-træneren optræder med stort format, selv om mestrene fik sæsonens andet nederlag med 1-2 tabet til Brøndby.

I øvrigt det andet nederlag efter en uge med europæisk fodbold på programmet. Men Jess Thorup brugte ikke de mange kampe eller en alenlang skadeliste på 11 spillere som årsag til tabet mod Brøndby. Han var langt mere kontant i sin vurdering af præstationen.

- Det er ingen undskyldning, at vi spillede i Brøndby. Og de mange skader vi har, kan vi heller ikke bruge til noget. Vi må erkende, vi bare ikke er ret gode på bolden, siger Jess Thorup.

Specielt før pausen var han utilfreds med det FCM-spillerne leverede på banen.

- Det var måske den dårligste første halvleg vi har spillet meget længe. Vi bringer bare ikke det ind i kampen, som vi skal. Hverken fight eller energi, forklarer Jess Thorup.

Han erkender, at spillerne efter det sammenpressede program naturligvis er trætte mentalt.

- Men vi er tvunget til at spille med de samme. Vi har ikke andre at sætte ind, fordi vi har mange skader. Sådan er det, påpeger han.

Til trods for sæsonens andet nederlag vil Jess Thorup ikke ændre på, at der fortsat skal satses på tre heste i FC Midtjylland.

Det gælder både Superligaen, Europa League og pokalturneringen.

- Vi spiller på flere heste. Vi skal bruge Superligaen til at bringe os i Europa næste år. Når vi ser på Europa League i denne sæson, så er det vores klare drøm at tage et step videre fra gruppespillet, siger Jess Thorup, der også satser på pokalturneringen, hvor FC Midtjylland onsdag møder i Roskilde.

Han har et håb om, at Erik Sviatchenko, Martin Pusic og Poul Onuachu kan blive klar til den kommende weekend, hvor FC Midtjylland møder Viborg.

8 kommentarer
Vis kommentarer