Nervøse Mabil: Derfor jublede jeg med Priske

FC Midtjylland brugte Awer Mabils udligning i anden halvleg til at vende kampen mod Brøndby

HERNING (Ekstra Bladet): Awer Mabil fortsatte sin kometkarriere i FC Midtjylland, da han med et slangehug af en udligning bragte balance i 'Braget på Heden' lige efter pausen.

Australieren broderede sig gennem det blå-gule forsvar lige efter pausen. Joel Andersson - makkeren i højresiden - havde leveret fejlpasninger på stribe i første halvleg.

Da FCM havde mest brug for det sad afleveringen til Awer Mabil ind i hjertet af Brøndbys forsvar, som den skulle, og australieren bragte kampen på  2-2.

- Det var på tide at vi vågnede op lige efter pausen, sagde Mabil, der løb ud til assistenttræner Brian Priske og fejrede udligningen hjerteligt.

- Jeg var enormt nervøs op til kampen, og han gav sig tid til at få mig til at finde ro og gav mig nogle gode råd. Han har hjulpet mig utrolig meget, så det var passende, at fejre målet med ham, smilede Awer Mabil og afslørede, at udligningen faldt efter en opbygning som klubben har arbejdet med i ugen op til kampen.

Awer Mabil løb direkte ud til Brian Priske efter sin scoring. Foto: Claus Bonnerup
Awer Mabil løb direkte ud til Brian Priske efter sin scoring. Foto: Claus Bonnerup

- Vi har arbejdet en del med opspil over kanterne i ugens løb, så det var nærmest som et dejavu, da det gav den scoring, smilede Awer Mabil som mente at sejren over Brøndby var endnu et bevis på mestrenes kvalitet.

- Det ligger i vores tankegang, at vi vil forsvare vores hjemmebane. Vi arbejder stenhårdt for det, og modstanderne ved, at vi som regel finder en måde at vinde på, sagde han.

Brøndby-målscorer efter nedtur: - Ikke gode til at forsvare

Drømmemål på stribe: Brøndby smed sejren mod mestrene