Ny FCM-trio driller: Det sker ikke igen

De tre tidligere SønderjyskE-profiler, der nu kan kalde sig midtjyske ulve, er ikke i tvivl om, at skiftet til Herning er et skridt op

Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende havde mandag formiddag første arbejdsdag på den midtjyske hede, efter en transferbombe af de større eksploderede i weekenden og sendte de tre sønderjyske sølvprofiler til FC Midtjylland.

Janus Drachmann og Marc Dal Hende havde oprindeligt skrevet kontrakt med FCM gældende fra sommer, men da Claus Steinlein også pegede på den svenske kant-profil Simon Kroon og lagde flere millioner på det sønderjyske kaffebord, blev handlen effektueret i dette transfervindue.

- Vi havde ikke travlt med at komme væk fra SønderjyskE, men det var det bedste for alle parter, når alt kommer til alt, at vi kunne begynde her med det samme, siger Janus Drachmann til Ekstra Bladet.

Se Ekstra Bladets transfer-tv om FC Midtjylland øverst i artiklen

Den midtjyske magtdemonstration på transfermarkedet skal ses som en gardering for fremtiden. Kun Simon Kroon er købt med øje for at blive øjeblikkelig starter i Herning, hvor hans opfindsomhed på kanten vil lune i en ellers noget tandløs offensiv.

Janus Drachmann og Marc Dal Hende vil også gå ind og omgående banke på til startelleveren, men førstnævnte er købt ind, fordi Markus Halsti ikke har været den ventede profil, der kunne erstatte skadesplagede Tim Sparv på den defensive midtbane, og Marc Dal Hende køres i stilling til at tage over for venstre backen Filip Novak til sommer eller snarest derefter, da tjekken vokser ud af Superligaen.

Marc Dal Hende er dog overbevist om, at skiftet bliver et skridt op.

- Der er en grund til, at Midtjylland har hentet os, så de må have et behov for de ting, som vi nu kan hver især. Men det er klart, at vi også skal steppe op, når vi er kommet til FCM. Her er et større setup, og det er bedre spillere, vi skal spille sammen med, siger Marc Dal Hende.

En enlig svale
Selv om det kan virke lidt naturstridigt at skifte fra sølv- til bronzevinderne og så kalde det et skridt op, så mener de tre nye FCM-spillere, at den flotte sæson i fjor var en enlig svale i Haderslev.

- Vi havde et rigtig godt år i SønderjyskE, og det havde jeg også personligt. Det var et rigtig godt hold med fantastiske spillere, men denne sæson har det været lidt op ad bakke, siger Simon Kroon, som bakkes op af Marc Dal Hende:

- Det var en sindssyg sæson sidste år og en fantastisk præstation, men det er nok næppe noget, der sker igen, det må vi erkende, siger Marc Dal Hende, der mener, at medaljechancerne er større i Herning end i Haderslev.

FC Midtjylland og SønderjyskE har ikke flere indbyrdes opgør i Superligaens indledende fase, men begge mandskaber ligger p.t. til at komme med i mesterskabsslutspillet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Jakob Poulsen i aktion for FC Midtjylland. Foto: Polfoto. Sport og Spil Det skal FCM gøre i januar

Kristoffer Olsson fik aldrig tingene til at køre helt som håbet i FC Midtjylland.. Foto: Nicolai Tobias FC Midtjylland - 30. jan. 2017 - kl. 16:09 Sidste ulvehyl fra svensker: Millionbud fra Sverige

Simon Kroon, Janus Drachmann og Marc Dal Hende er et bevis på en midtjysk magtdemonstration. Mandag havde de første arbejdsdag i FCM. Foto: Ernst van Norde FC Midtjylland - 30. jan. 2017 - kl. 11:44 Historisk billede: FCMs magtdemonstration er aldrig set før

Se også: FCM går transfer-amok: Går på tredobbelt rov hos rivaler

Se også: FC Midtjylland udlejer Pusic til hollandsk klub

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere