Priske: Glens stop sætter tanker i gang

Guld-Glens assistenttræner fortsætter i FCM, men chefens farvel tvinger også ham til at tænke over fremtiden, der løber seks måneder ad gangen

Brian Priske var ikke helt klar i mælet, da han i sidste uge blev spurgt til sin fremtid i den da cheftrænerløse guldklub på heden.

Nu er Jess Thorup startet omme bag jernbaneskinnerne i Ikast, og så meget står i hvert fald fast: Assistenttræneren er der også det næste halve år og formentlig lidt til, efter som Brian Priske er ansat på en løbende funktionær-aftale med seks måneders opsigelse.

Det er heller ikke fordi, han går med en cheftræner i maven – endnu.

Det er Brian Priske, der i første omgang står i spidsen for FC Midtjylland. (Foto: Anders Brohus) FC Midtjylland FCM-træner om Glen-afsked: Har sat mig i en svær situation

- Jeg er meget tilfreds med den rolle, jeg har, og desuden mangler jeg jo også stadig at få P-licensen. Det er selvfølgelig også et forhold, jeg skal til at overveje, siger Brian Priske, der denne mandag sammen med Lars Friis er de to, der herser med tropperne, mens den nye mand i klassen – cheftræneren – går rundt og studerer løjerne bag hallen i Ikast med en spekulativ pegefinger limet til overlæben.

Har du gjort op, hvad du vil, nu da Jess Thorup er startet?

- Jeg tror, det er for hurtigt at svare på. Jeg har en aftale med klubben og er mega-glad for at være her, understreger Brian Priske.

Claus Steinlein har fået travlt på den helt ufede måde. (Foto: Anders Brohus) FC Midtjylland Kaos hos mestrene - trænerne flygter

- De sidste fire år under Glen og sammen med de andre i teamet og i forhold til fans har jeg jo rigtig meget loyalitets-følelse. Jeg ser gode muligheder for at videreudvikle mig i FCM som træner – jeg er stadig grøn og ung, og her får jeg i hvert fald muligheden for at få meget ansvar og nye ting ind under huden, så det er ikke sådan, at jeg har et akut behov for at skulle af sted. Absolut ikke, siger han.

- Jeg håber ikke, folk misforstår det, for så hører de i hvert fald ikke efter, hvad jeg siger. Men det er klart, at når min chef gennem de sidste fire år vælger at trække stikket, så tror jeg, det er naturligt, det sætter tanker i gang, siger dødbold-instruktøren, der i sidste sæson fik kronet den del af indsatsen med en snes FCM-kasser på fodboldens evige standarder.

Fodbold er fuld af ramaskrig, men det, der den ene dag er en katastrofe, er to måneder siden fuldstændig glemt. Det gælder også Glen Riddersholm, siger Stig Tøfting om FCM's kaos. (Foto: Anders Brohus) Superligaen Tøfting: FCM-panik betyder ingenting

Nu blev det så Jess, og det ku’ jo være, det gjorde det valg lettere?

- Ja, det er korrekt. Jeg er et åbent menneske, og Jes falder jo umiddelbart lige til og i hak med de dyder, som både jeg og klubben værdsætter. Det er i hvert fald det, klubben har lagt vægt på.

- Jeg er her det næste lange stykke tid også. Det er i hvert fald mit udgangspunkt, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi er et team, der går ind i dette arbejde sammen. Og der er jeg også en vigtig del med en vigtig rolle, og jeg kan sgu komme ud af det med mange mennesker.

Jess Thorup stod i spidsen for U21-landsholdet ved EM i Tjekkiet. Fremover skal han stå i spidsen for FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland Afsløring: Her er FC Midtjyllands nye træner

0 kommentarer
Vis kommentarer