Profil efter ny FCM-nedtur: De mange kampe koster

Det skal ikke være en undskyldning, siger Tim Sparv, men finnen kan godt mærke, at mange er slidte og skadede.

FC Midtjylland lignede søndag aften et hold, der manglede nogle procenter, da klubben tabte med 1-2 ude mod Brøndby.

23 kampe har klubben spillet på 104 dage, og det har sat sine spor i FC Midtjyllands trup.

De 104 dage er med to landsholdspauser af 14 dage, så det har været et presset program for FCM, der også har haft folk som Sisto og Sviatchenko i aktion for det danske landshold.

Til opgøret mod Brøndby IF sad Johan Dahlin, Kristian Bak, Jim Larsen, Erik Sviatchenko, Kristoffer Olsson, Petter Andersson, Pione Sisto, Eyjolfur Hedinsson, Rilwan Hassan, Martin Pusic, Paul Onuachu og Marcos Ureña alle ude med skader.

12 mand.

Se også: Her er Elmanders nye rolle i Brøndby

Og det betød, at mange af de spillere, der har spillet hovedparten af de 23 kampe, også var med fra start igen. Det begynder at sætte sine spor, erkender finske Tim Sparv.

- Det er svært at sige, om det var afgørende for, at vi tabte. Jeg vil sige, at jeg selv har det okay fysisk. Det har da helt sikkert indflydelse på vores trup, at vi har spillet så mange kampe, for vi har mange folk på skadeslisten.

Manglede 5-10 procent i alt
- Men det skal bare ikke være nogen undskyldning, for jeg mener, vi har 11 gode spillere på banen. Vi ramte bare ikke det niveau, vi skal, for at få point med fra Brøndby Stadion. Vi manglede bare fem - 10 procent i det hele, siger Tim Sparv til tipsbladet.dk.

Selv om programmet kan være hårdt ved både ben og hoved, er det alligevel ikke meget brokkeri, der kommer fra FCM-lejren.

- Personligt elsker jeg det her med to kampe om ugen. Godt nok træner vi ikke så meget, men kampe er jo det, du vil som fodboldspiller. Godt nok har vi mange skader, men jeg mener, at det er et positivt problem, at vi spiller i Europa, siger Tim Sparv.

Se også: FCM sætter rekord: De unge kommer til at spille mere

Finnen skal nu restituere og måske i aktion igen allerede på onsdag, hvor FC Midtjylland spiller ude mod Roskilde i DBU Pokalen. En tricky kamp, for Roskilde er et rutineret mandskab, der gerne slår de danske mestre.

- Vi er med i pokalen for at vinde turneringen - det er den eneste ambition. Vi har fået en god start i Europa, så målet skal der være at gå videre, synes jeg, og i Superligaen skal vi sikre, at vi er med til det sidste om at vinde turneringen, siger den finske midtbaneslider.

Med nederlaget til Brøndby er FCM og FC København begge noteret 27 point i sæsonen - FCK har dog taget førstepladsen med en bedre målscore.

15 kommentarer
Vis kommentarer