Pusic i kæmpe opgør med FCM-kaptajn

Esbjerg kæmpede bravt, men blev kørt over til sidst af FC Midtjylland

HERNING (Ekstra Bladet): Der findes Martin Pusic – og over ham står kun Gud.

Hvis der nogen sinde har været tvivl om det, så leverede østrigeren det endegyldige bevis her til aften, hvor Pusic stjal al opmærksomheden fra start-debutantan Rafael van der Vaart.

For Martin Pusic kom ind fra bænken, tilkæmpede sig et straffespark – og stjal så bolden fra kaptajn Jakob Poulsen før han eksekverede til det kampafgørende 1-0 med 13 minutter igen.

Og mens den jublende Martin Pusic alene drønede rundt og jublede, så gik FCM-spillerne alle mod Jakob Poulsen og gav ham et klap på skulderen.

Hvis der nogen sinde har været tale om et lidt svagt lederskab og hierarki på dette FCM-mandskab så blev det udkrystalliseret i den sekvens.

Men lige præcis Pusics vildskab og vanvid var længe savnet i denne kamp.

Østrigeren kom ind og gav noget ekstra vildskab til holdet –og han blev katalysator på FCM-forløsningen i slutfasen, hvor både Andre Rømer og Jonas Borring kom på måltavlen.

Men… Hva dælen ka’ ham Rafael van der Vaart, så?

56994285.jpg 

Spørgsmålet dirrede på læberne hos de fleste tilskuere, da hollænderen her til aften fik sin første start for ulvene.

Og lad os slå fast med det samme. Rafael van der Vaart har masser at bringe Superligaen.

Der var ikke en gang spillet fem minutter, før han fra sin position centralt på midtbanen slog en pasning i dybden mod Rasmus Nissen på backen, der havde det helt rette tempo. Som at se en snooker-spiller i verdenseliten anrette sit stød med det helt rette tempo.

Det er ikke ofte, at høre publikum mumle et ’wauw,’ når der bliver slået afleveringer på danske fodbold-arenaer. Rafael van der Vaart fik det til at ske.

Hollænderen skal ikke alene have æren, men hans tilstedeværelse virkede alligevel som en inspiration for resten af ulveflokken, der i den første halve time spillede mere opfindsomt end længe set.

Esbjerg var reduceret til statister i den periode, hvor især Rafael van der Vaarts blik for back-kometen Rasmus Nissen var yderst løfterigt.

Rafael van der Vaart gav sig fuldt ud. Tog utallige defensive opgaver på sig og indtil flere gange var han også nede i glidende tacklinger for at erobre boldene. Eneste anke må være, at FC Midtjylland ikke fik scoret i den gode periode.

Allerede i kampens første minutter headede Patrick Banggaard et Van der Vaart-frispark på stolpen og returbolden fik Paul Onuachu på forunderlig vis sparket over.

Og halvvejs gennem første halvleg var det Jakob Poulsen der lod sig inspirere af den flotte indledning.  Ulve-kaptajnen lagde en vidunderlig set aflevering ind over Esbjerg-forsvaret, hvor Rasmus Nissen rykkede sig fri og headede bolden i en bue over Jeppe Højbjerg bare for at se indersiden af stolpen stoppe kuglen fra at gå i nettet.

Havde det været op ad bakke for Esbjerg at håndtere den første halve time af Rafael van der Vaarts debut i starteren, så blev den følgende halve time lettere at håndtere. FC Midtjylland-spillerne kunne ikke finde ud af at spille bolden i de små rum, hvor Van der Vaart tilbød sig.

Konsekvensen blev en ideforladt halv time, hvor det alt for ofte blev til en ideforladt aflevering frem mod Paul Onuachu.

Så der skulle en udskiftning af både Van der Vaart og Paul Onuachu til før der for alvor kom hul på bylden. Og så gik det også for alvor skævt for vestjyderne.

Onuachu fik et gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark:

Pusic i kæmpe opgør med FCM-kaptajn 

Kadlec sender stikpille til FC Midtjylland

Superliga-start: Sådan står FC Midtjylland

Så meget tjener FCK-stjernerne

Overblik: Sådan handlede superligaklubberne til sidst

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.